Άρης: Ζήτημα αθλητικού εγωισμού

Metrosport Team31 Μαρτίου 2022

Υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα ξέφευγε από τα όρια ενός τυπικού αγώνα Playoffs με υψηλό βαθμολογικό κίνητρο, λόγω όμως των όσων έλαβαν χώρα κόντρα στον ΠΑΣ στη διάρκεια της κανονικής διάρκειας, για τον Αρη είναι ζήτημα αθλητικού εγωισμού να εξασφαλίσει τη νίκη στο παιχνίδι της προσεχής Κυριακής.

Είναι η βραδιά ντροπής που έζησε στο «Κλ. Βικελίδης» μετά το ιστορικό 0-5 που πέτυχε ο ΠΑΣ το οποίο καταγράφηκε στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του συλλόγου. Είναι επίσης και ο αγώνας στα Γιάννινα όπου οι Ηπειρώτες επικράτησαν με 2-0 προκαλώντας την απομάκρυνση του Ακη Μάντζιου από την τεχνική ηγεσία. Φέτος, μετά από κάθε παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο Αρης βυθίζεται σε καθεστώς εσωστρέφειας και ψάχνει τρόπο να επουλώσει τις πληγές του. Γι’ αυτό ο αγώνας της Κυριακής δεν εμπεριέχει απλά επιπλέον κίνητρο αλλά είναι ζήτημα αθλητικού εγωισμού αλλά και τιμής για τους παίκτες του Αρη να τον κερδίσουν. Υπάρχει και το στοιχείο της βαθμολογικής αναγκαιότητας καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας βαθμών, κυρίως όμως είναι θέμα εγωισμού. Βέβαια, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους.

Το βασικό ερώτημα για τους «κίτρινους» σχετίζεται με τον τρόπο διαχείρισης του αγώνα και διάσπασης της κλειστής άμυνας που θα βρουν μπροστά τους. Είναι το πρόβλημα που συντροφεύει την ομάδα του Χερμάν Μπούργος από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, αυτό πλήρωσε και στο Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στη Λαμία. Ισως μάλιστα να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι η άμυνα του ΠΑΣ είναι η μοναδική που δεν κατάφερε να παραβιάσει ο φετινός Αρης, παρότι είχε δημιουργία αλλά και εύρος τελικών προσπαθειών στο παιχνίδι του. Για την ακρίβεια, στις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν οι «κίτρινοι» είχαν 33 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 11 έγιναν εντός μεγάλης περιοχής αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αντιθέτως, ο ΠΑΣ χαρακτηρίστηκε από την τρομερή ακρίβειά του στην εκτέλεση καθώς σε σύνολο 15 τελικών προσπαθειών σημείωσε επτά γκολ! Δηλαδή, το ποσοστό αποτελεσματικότητάς του πλησίασε το 50%. Οποτε, ένα στοιχείο που σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσει ο Αρης αν θέλει να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί απέναντι στον ΠΑΣ είναι η αποτελεσματικότητα.

Θα παίξει ο Μαντσίνι εκτός ο Μάνος

Παρότι δεν ολοκληρώνει το σύνολο του ομαδικού προγράμματος προπόνησης, το όνομα του Ντάνιελ Μαντσίνι είναι στο μπλοκάκι του Χερμάν Μπούργος και μένει να φανεί αν ο Αργεντίνος επιθετικός θα έχει θέση και στο αρχικό σχήμα. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ως λύση που θα έρθει από τον πάγκο λόγω του αριθμού των προπονήσεων που έχασε, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί αναλόγως της αγωνιστικής κατάστασης του παίκτη στις προπονήσεις των δύο επόμενων ημερών. 

Αντιθέτως, ο Δημήτρης Μάνος δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έχει ένα τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και ήδη υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή. Η απουσία του δεν αλλάζει κάτι στο πλάνο του 53χρονου τεχνικού καθώς ο Βεροιώτης επιθετικός φέτος έχασε τον ρόλο του στην ομάδα και το καλοκαίρι αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα.

*Αύριο αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έπειτα από τη συμμετοχή του στον φιλικό αγώνα της Μαυριτανίας με τη Λιβύη. 

Μάλιστα, ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε (με πέναλτι) διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 και χάρηκε αυτό το γκολ του με μήνυμά του στον λογαριασμό του στα social media.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.