Άρης: Ξέρει ότι είναι στο χέρι του

Metrosport Team30 Οκτωβρίου 2021

Στην προκειμένη περίπτωση, το (πρόσφατο) παρελθόν προφανώς και αποτελεί τον ασφαλέστερο οδηγό και δείχνει ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να τρομάξει τον Αρη, αν ο ίδιος είναι καλά. Εστω με τον ορισμό Ελληνα διαιτητή που δεν ήθελαν οι «κίτρινοι» αλλά και της γενικής… επιστράτευσης που παρατηρείται στην «Ενωση».

Ο Αρης έχει χτίσει κάτι στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας – μέσα από τη μία νίκη και τις τρεις ισοπαλίες – αυτό θέλει να ενισχύσει και αύριο και η αλήθεια είναι ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρει.

 Γιατί η τωρινή ΑΕΚ δεν είναι από τις ομάδες που μπορούν να τον τρομάξουν, δεν είναι ανώτερη ούτε σε ατομικό επίπεδο κι εν τέλει δεν έχει ξεφύγει από την αγωνιστική αστάθεια που χαρακτηρίζει τις περισσότερες ομάδες της Super league. 

Το ζητούμενο για τον Αρη έχει να κάνει με το πώς θα παρουσιαστεί ο ίδιος καθώς κι αυτός δείχνει να περιπλανιέται στα κύματα υπό την έννοια ότι υπάρχει η πειστική εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά κι αυτές που προηγήθηκαν.

 Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Ακης Μάντζιος μίλησε για την ανάγκη σταθεροποίησης της καλής απόδοσης και δεν ξεγελάστηκε από την «5αρα» επί της ομάδας του Αγρινίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, λίγο πολύ, έχει καταλήξει στην απόφαση να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την 11αδα που παράταξε απέναντι στον Παναιτωλικό, με μοναδικό ερωτηματικό τον έναν μεσοεπιθετικό. Αν δηλαδή θα διατηρηθεί ο Ματέο Γκαρσία ή θα επιστρατευτεί ο Ντάνιελ Μαντσίνι του οποίου τα χαρακτηριστικά μάλλον είναι πιο απαραίτητα για παιχνίδια σαν το αυριανό. 

Γιατί είναι πιο συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του και η σκέψη τοποθέτησής του στην πλευρά που αγωνίζεται ο Τζούμπερ ούτως ώστε να περιορίσει τη δράση του Ελβετού, αν μη τι άλλο, είναι λογική. Ο Ακης Μάντζιος δείχνει επίσης να αφήνει κατά μέρους και τη σκέψη περί συνύπαρξης των Τζέγκο, Ντιαγέ και Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς το πιθανότερο είναι να παραμείνει το δίδυμο του Αυστραλού με τον Σενεγαλέζο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.