Άρης VS ΠΑΟΚ: Σημειώσατε 1Χ2

Παναγιώτα Χαλκιά04 Ιανουαρίου 2020

Ένα ντέρμπι που μοιάζει με πόλεμο. Μια μάχη που θα φέρει χαμόγελα στο νικητή και καζούρα στον ηττημένο. Άρης και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το τρίποντο είναι υπόθεση κυρίως γοήτρου.

Ο Δικέφαλος θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία του και να παραμείνει μόνος στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ίσως να αυξήσει τη διαφορά από το δεύτερο Ολυμπιακό που θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να σπάσουν το αήττητο του έτερου συμπολίτη γεμίζοντας χαμόγελα τους φιλάθλους τους και εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη πεντάδα.

Άρης: Αλλάζει σταδιακά με Ένινγκ

Η επιλογή του Μίκαελ Ένινγκ έκρυψε τον κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού και έβαλε τον Άρη σε άλλη ρότα. Η ελπίδα για αλλαγή γεννήθηκε και ο Γερμανός τεχνικός κλήθηκε να μάθει το ρόστερ και ταυτόχρονα να παίρνει και αποτελέσματα. Κάτι που εν μέρει πέτυχε, αφού οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν αήττητοι για εννέα παιχνίδια αλλά η ήττα από τον ΟΦΗ έδειξε και πάλι τις αδυναμίες.

Υπό τις οδηγίες του Ένινγκ η βελτίωση είναι σαφής. Οι «κιτρινόμαυροι» γίνονται πιο επιθετικοί και πιο πειθαρχημένοι. Το «Κλεάνθης» Βικελίδης αποκτά και πάλι τη δύναμη του. Οι αντίπαλοι απομακρύνονται από τη μεγάλη περιοχή, δημιουργούν λιγότερες επικίνδυνες φάσεις και η εστία παραβιάζεται μετά από κάποιο ατομικό λάθος.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη γραμμή κρούσης. Στο κάστρο του είναι πιο δημιουργικός. Εκδηλώνει περισσότερες επιθέσεις και καταγράφει τελικές. Στα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια έχει σημειώσει 107 τελικές τέρματα και χρειάζεται μόλις 5.09 προσπάθειες για να σκοράρει.

ΠΑΟΚ: Κυνηγά το repeat

Ο ερχομός του Αμπέλ Φερέιρα συνοδεύτηκε με αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Πορτογάλος τεχνικός «σκάναρε» την ομάδα και όσο περνά ο καιρός αλλάζει μερικώς τα «πιστεύω» του και παρουσιάζει κάτι ελκυστικό στο χορτάρι. Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την αστάθεια στην άμυνα και έγινε πιο παραγωγικός.

Οι «ασπρόμαυροι» διατηρούν το αήττητο και βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας περνώντας μάλιστα σχεδόν αλώβητοι από έδρες όπως το Καραϊσκάκης, το ΟΑΚΑ και το Γεντί Κουλέ. Ο β γύρος κρύβει μια δύσκολη έξοδος, αυτή στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το παιχνίδι κρύβει ιδιαιτερότητες. Ο Δικέφαλος έχει δείξει ότι είναι πιο αποτελεσματικός μακριά από την έδρα του και συνάμα πιο επιρρεπής στο λάθος. Μεσοεπιθετικά βγάζει φωτιές. Δημιουργεί πιο εύκολα και περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη εστία ενώ χρειάζεται μόλις 5.7 τελικές για να βρει δίχτυα. Ειδικότερα ο ΠΑΟΚ έχει δώσει οκτώ παιχνίδια εκτός έδρας και έχει δημιουργήσει 86 τελικές και έχει σημειώσει 16 τέρματα. Αντίθετα, οι παίκτες του κάνουν πιο εύκολα το λάθος και δίνουν ευκαιρίες. Οι αντίπαλοι πατούν εύκολα περιοχή. Συγκεκριμένα, οι αντίπαλες ομάδες έχουν 70 τελικές, 18 σουτ εντός μεγάλης περιοχής και 17 κεφαλιές. 

Ξεχωρίζουν Σάσα και Φετφατζίδης


Ο Μίκαελ Ένινγκ δίνει ευκαιρίες και δοκιμάζει πράγματα στο χορτάρι. Κάποιοι έχουν ξεχωρίσει και του προσφέρουν λύσεις. Ο Λίντσεϊ Ρόζ μπορεί να μην είναι όσο σταθερός ήταν την περσινή σεζόν όμως δεν έχει χάσει λεπτό και αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της αμυντικής γραμμής. Έχει αγωνιστεί και ως δεξί μπακ ενώ έχει σημειώσει και ένα τέρμα.

Ο Λούκας Σάσα ήρθε για να γεμίσει το κενό του Μανώλη Σιώπη και η απόδοση του τον έχει κάνει την πιο πετυχημένη επιλογή του καλοκαιριού. Ο 28χρονος μέσος τρέχει, μαρκάρει, κόβει και σκοράρει. Μάλιστα, όταν χρειάστηκε έκανε βήματα πίσω και βρέθηκε στα άκρα της άμυνας.

Μπρούνο Γκάμα και Χαβιέρ Ματίγια είναι σημεία κλειδιά στο παιχνίδι του Άρη. Ο πρώτος έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ο δεύτερος στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο μέχρι τώρα πρωταγωνιστής. Έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό, δίνει τα πάντα στο χορτάρι και αποτελεί σημείο αναφοράς στο κομμάτι της δημιουργίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους κορυφαίους του Άρη

Μίσιτς και Σφιντέρσκι την πρωτιά


Τυχερός που κοουτσάρει αυτόν τον ΠΑΟΚ μπορεί να θεωρηθεί ο Αμπέλ Φερέιρα. Το «ασπρόμαυρο» δυναμικό διαθέτει ποιότητα και ετοιμοπόλεμους παίκτες. Όταν η απόδοση του Πασχαλάκη δεν ήταν σταθερή και ο Βαρέλα τραυματίστηκε, ο Πορτογάλος κοίταξε στον πάγκο του και είδε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και τον Σβέριρ Ίνγκασον. Ο Σέρβος έχει κερδίσει με το σπαθί του τα γάντια του βασικού πορτιέρο ενώ ο Ισλανδός δεν υπάρχει λόγος να ξανακαθίσει στον πάγκο.

Στον άξονα η παρουσία του Γιόσιπ Μίσιτς γεμίζει με σιγουριά τον Αμπέλ. Ο Κροάτης μέσος κάνει τα πάντα και εξελίσσεται σε ένα από τα βασικά εργαλεία της ομάδας. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι δεσπόζει στην επίθεση. Ο Πολωνός φορ έχει αποδειχθεί λίρα 100, διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ και με ένα άγγιγμα του μπορεί να βρει δίχτυα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ:

Το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κρύβει ιδιαιτερότητες. Ο Άρης θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, κάτι που θα του δώσει μεγαλύτερη ώθηση, και ελπίζει να μην εμφανίσει και πάλι την αδυναμία στο σκοράρισμα. Ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι στο γκολ αφού διαθέτει τον Κάρολ αλλά πρέπει να προσέξει τα μετόπισθεν, αφού μακριά από την Τούμπα οι αντίπαλοι πατούν εύκολα την περιοχή του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.