Άρης vs ΠΑΟΚ: Οι διαφορές στα μετόπισθεν... φωνάζουν

Γιώργος Πετρίδης08 Φεβρουαρίου 2021

Ένα από τα πιο σοφά αθλητικά αποφθέγματα είναι το «η επίθεση κόβει τα εισιτήρια και η άμυνα δίνει τα Πρωταθλήματα». Στην περίπτωση της φετινής Superleague και δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να κόψει εισιτήρια, μένει μόνο το δεύτερο μέρος της για να τεθεί σε εφαρμογή.

Από όσους μπορούν να το εφαρμόσουν ασφαλώς. Όχι για να πάρουν απαραίτητα το Πρωτάθλημα -αυτό είναι καπαρωμένο από νωρίς- αλλά για να πάρουν αποτελέσματα και βγάλουν μια πειστική εικόνα. Αυτό κάνει ο Άρης. Αυτό δεν το κάνει ο ΠΑΟΚ. Πιο πειστικό επιχείρημα από αυτό που προσφέρουν οι αριθμοί, είναι δύσκολο να επιστρατεύσει κανείς. Έτσι αρκεί να σημειώσουμε...

*Ο Άρης έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος πίσω από τον Ολυμπιακό με παθητικό 13 τερμάτων. Ο ΠΑΟΚ μοιράζεται την τέταρτη καλύτερη άμυνα με τον Αστέρα, έχοντας παθητικό 20 τερμάτων, (πολύ) χειρότερο κι από τον Παναθηναϊκό που έχει δεχτεί μόνο 14 γκολ.

*Ο Άρης έχει κρατήσει μηδενικό παθητικό, μετά και το χθεσινό «0» στο ΟΑΚΑ, στα 13 από τα 21 παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Μοιράζεται μάλιστα τη σχετική πρωτιά με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα δέχτηκε γκολ χθες, για 14η φορά στα 21 παιχνίδια του στη Superleague.

*Έχει ενδιαφέρον και το εξής: Στο αντίστοιχο σημείο της περσινής σεζόν, μετά δηλαδή από 21 αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ ήταν 1ος με 52 βαθμούς παρά το παθητικό των 18 γκολ, με απολογισμό 16 νικών, τεσσάρων ισοπαλιών και μόλις μιας ήττας. Φέτος έχει πέντε νίκες λιγότερες (11-7-3).

Ο Άρης από την πλευρά του πέρυσι μετά από 21 αγωνιστικές ήταν 5ος με 29 βαθμούς, 13 λιγότερους από αυτούς που έχει φέτος και με παθητικό 26 γκολ, διπλάσιο από το φετινό!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.