Άρης: Βασικό κριτήριο είναι τα τρεξίματα

Metrosport Team03 Ιουνίου 2023

Σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα προς μίμηση την περίπτωση του Βλάντιμιρ Νταρίντα και ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπικότητα αλλά και την επαγγελματική ευσυνειδησία που τον χαρακτηρίζει αλλά και για τα τρεξίματα του στο παιχνίδι. 

Το φαινόμενο Νταρίντα έχει συζητηθεί περισσότερο από καθετί άλλο το εσωτερικό του Αρη διότι δεν υπολογίζουν μόνο τις επιδόσεις του στους αγώνες αλλά και τις αντίστοιχες στις προπονήσεις. Υπό την έννοια ότι ο 32χρονος μέσος και στις προπονήσεις «καταπίνει» τον ίδιο αριθμό χιλιομέτρων, κυρίως όμως έχει τη δυνατότητα να βγάλει ένα πρόγραμμα διαδοχικών σπριντ. 

Καθόλου τυχαία, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα χρησιμοποίησε το παράδειγμά του αναφερόμενος στο προφίλ των παικτών που θέλει να φέρει στο «Κλ. Βικελίδης» και η αναφορά του δεν είχε να κάνει μόνο με την προσωπικότητα του Νταρίντα όσο με την αθλητικότητά του αλλά και την ανθεκτικότητα που τον διακρίνει καθώς μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Προφανώς υπολογίζει και την προσωπικότητα που προσέδωσε στην ομάδα.

Το δεύτερο παράδειγμα παίκτη που χρησιμοποιεί ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής είναι ο Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντίνος μέσος ήταν δεύτερος σε τρεξίματα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής πλην αυτής του αμυντικού χαφ. Το στοιχείο που λείπει από τον ποδοσφαιριστή είναι η αυτοπεποίθηση και η άμεση λήψη τελικής απόφασης. Τα παραδείγματα του Κροάτη τεχνικού διευθυντή ουσιαστική δείχνουν και την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει. 

Η αθλητικότητα μαζί με την ανθεκτικότητα του καθενός ώστε να ανταποκριθεί σε διαφορετικούς αγωνιστικούς ρόλους συνθέτουν το βασικό κριτήριο του Παλίκουτσα. Θέλει δηλαδή να δημιουργήσει ένα μοντέλο ομάδας η οποία θα χαρακτηρίζεται για το up tempo παιχνίδι της, θα βασίζεται στα τρεξίματα των παικτών της μεσαίας γραμμής αλλά και της επιθετικής τριάδας ούτως ώστε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατ’ επέκταση τον έλεγχο του αγώνα. 

Ουσιαστικά πρόκειται για το μοντέλο που προσπάθησε να εφαρμόσει και προ διετίας ο Αρης παίζοντας με δύο αμυντικούς χαφ (Σάσα-Τζέγκο) στη μεσαία γραμμή. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπολογίζονται στο πλάνο της επόμενης χρονιάς παίκτες όπως οι Γκρέι-Νταμπό-Ντουκουρέ καθώς εκτιμάται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο στιλ της ομάδας που θέλει αν φτιάξει. Αν θα παραμείνει κάποιος εξ’ αυτών, θα είναι συνέπεια μη εύρεσης συμβιβαστικής λύσης για την έκδοση του διαζυγίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.