Άρης: Βαδίζει επί της κόκκινης γραμμής

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2021

Αν ο προγραμματισμός περιλάμβανε τη συμμετοχή όλων των παικτών στην προετοιμασία της ομάδας τότε σίγουρα αυτός δεν υλοποιήθηκε καθώς (σχεδόν) δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων οι «κίτρινοι» περιμένουν απαντήσεις από δύο παίκτες και παράλληλα δεν έχουν αποδεσμευτεί από την άρση του ban, ενώ ξέρουν από τώρα ότι είναι απίθανο να αποφύγουν τη αφαίρεση βαθμών στην Basketleague.

 Τα πράγματα στον Άρη δεν πάνε καλά κι αυτή η αίσθηση διαμορφώνεται από τις παρούσες συνθήκες. Χθες οι «κίτρινοι» αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν τη συμφωνία με τον Τζάρον Κάμπερλαντ καθώς τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων και κυρίως η δυσκολία προσαρμογής του Αμερικάνου τους ανάγκασαν να υλοποιήσουν τις δεύτερες σκέψεις. 

Κι έτσι βρίσκονται εκ νέου σε επαφές με φόργουορντ για την κάλυψη της βασικής θέσης «3» με την προσδοκία ότι θα πείσουν έναν παίκτη ο οποίος ομολογουμένως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 Παράλληλα, η ΚΑΕ κοινοποίησε τη συμφωνία με τον 25χρονο undersized ψηλό, Σακούρ Τζουίστον ο οποίος παρά τα 2.01μ. ύψους του είναι περισσότερο παίκτης ρακέτας. Μια επιλογή η οποία εμπεριέχει ρίσκο καθώς ο Τζουίστον στερείται επαγγελματικής καριέρας με εξαίρεση τα μόλις τέσσερα παιχνίδια στα οποία έπαιξε πέρυσι με τη θυγατρική ομάδα του Μέμφις όπου ήταν συμπαίκτες του Αντονι Κάουαν Τζούνιορ. 

Είναι απόφοιτος του Ορεγκον όπου στην τελευταία χρονιά του είχε 7.8 πόντους και 6.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στην πραγματικότητα, λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού των 350.000 ευρώ, ο Γιάννης Καστρίτης προτίμησε να δώσει (σχεδόν) το 70% του υπόλοιπου των διαθέσιμων χρημάτων για ψηλούς στον βασικό σέντερ. Υποχρεώθηκε να πάει σ’ αυτή την επιλογή γιατί εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες μετρά μόνο απώλειες. 

Οι παίκτες που θέλει επιλέγουν καλύτερα συμβόλαια κι έχοντας ανεβάσει το ποσό της προσφοράς του ελπίζει ότι θα πείσει τον τελευταίον από τις εναλλακτικές λύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστεί να πάει σε παίκτη χαμηλότερου επιπέδου.

 Η ουσία είναι ότι η προετοιμασία δεν διεξάγεται υπό τις συνθήκες που θα έπρεπε, για μια ομάδα η οποία έχει το χαμηλότερο μπάτζετ, η οποία χτίστηκε από την αρχή και διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να αρχίσει το Πρωτάθλημα με αφαίρεση βαθμών λόγω της μη εξασφάλισης πιστοποιητικού συμμετοχής στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα, δεν έχει απεμπλακεί από το ban καθώς απομένει να λύσεις ακόμη τρεις υποθέσεις, νιώθοντας πλέον την πίεση του χρόνου.

 Αγωνιστικά, ο Σακούρ Τζουίστον αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις όπου το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γόνατό του καθώς είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.