Αρης: Τον χειμώνα πετυχαίνει... διάνα

Μάνος Χατζάκης10 Φεβρουαρίου 2021

Με το υπάρχον ρόστερ του, όπως διαμορφώθηκε έπειτα από τις τρεις χειμερινές, μεταγραφικές προσθήκες θα πορευτεί ο Αρης στο υπόλοιπο του Πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου.

Οι “κιτρινόμαυροι” όργωσαν τις ποδοσφαιρικές αγορές, ωστόσο κατέληξαν σε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με την Ελλάδα.

Το metrosport.gr στην ολοκλήρωση του έξτρα χρόνου για τις εγγραφές των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, ο οποίος λήγει σήμερα, θυμίζει τους ποδοσφαιριστές, που ήρθαν χειμωνιάτικα την τελευταία διετία, προκειμένου να αλλάξουν επίπεδο τον Αρη.

Και, όπως θα διαπιστώστε, η πλειοψηφία των επιλογών έχει θετικό πρόσημο.

Ιανουάριος 2019

Ο Αρης διανύει καλή πορεία στο Πρωτάθλημα, παρόλα αυτά κρίνεται σκόπιμο να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να αποκτηθούν πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν:

Μιχάι Κόρχουτ


Ο ούγγρος αριστερός μπακ έμεινε για ενάμιση χρόνο στον Αρη και βοήθησε σημαντικά, χωρίς να αποτελεί το μεγάλο όνομα. Συνολικά, στη Super League 1 κατέγραψε 43 συμμετοχές, 6 στο Κύπελλο και 4 στο Europa League, σκοράροντας 2 γκολ. Αποχώρησε έχοντας επιτελέσει στο ακέραιο τον σκοπό του.

Ντάνι Λάρσον


Ο σουηδός χαφ ήρθε, για να βοηθήσει στις πτέρυγες και στο διάστημα της παρουσίας του πραγματοποίησε ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις, σημειώνοντας σημαντικά γκολ. Πέρασε έντονη περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά άφησε το στίγμα του. Φόρεσε 29 φορές τα “κιτρινόμαυρα” στο Πρωτάθλημα, άλλες 6 στο Κύπελλο, ενώ είχε και 4 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Σκόραρε 6 φορές και η παρουσία του κρίθηκε πετυχημένη.

Γιάννης Φετφατζίδης


Στον Αρη πέρασε από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος πρόσφατα. Εδωσε, πήρε και, τελικά, άφησε παρακαταθήκη μέρος του σπάνιου ταλέντου του. Μέτρησε 45 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα (τελευταία του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς του Α' γύρου), προσθέτοντας άλλες 6 στο Κύπελλο και 5 στην Ευρώπη. Επτά γκολ, αρκετές ασίστ και ενέργειες, οι οποίες δεν θα ξεχαστούν εύκολα.

Λίντσεϊ Ροζ


Υπέγραψε στον Αρη ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων και, αφού η επιλογή του αμφισβητήθηκε αρκετά. Οσοι επέμειναν, δικαιώθηκαν, διότι τον έφεραν με λιγότερα από 100.000 ευρώ, ενώ η σημερινή του αξία έχει πολλαπλασιαστεί και όλο και... ανεβαίνει. Είναι ο μοναδικός από όσους ήρθαν την προηγούμενη διετία, που παραμένει στο ρόστερ. Βασικός και αναντικατάστατος, έχει δημιουργήσει σχέση πάθους με τον σύλλογο και, όταν τελειώσει την καριέρα του, λογικά θα αγοράσει διαρκείας σε κάποιο... πέταλο του “Κλ. Βικελίδης”. Μέχρι στιγμής, μετρά 66 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, 8 στο Κύπελλο και άλλες 5 στην Ευρώπη, έχοντας βρει δίχτυα 7 φορές, αν και αμυντικός.

Μάρτιν Τόνσο


Η μόνο αποτυχημένη κίνηση της τότε περιόδου. Επί της ουσίας αντικατέστησε τον συμπατριώτη του Νίκο Κολάσο, ο οποίος επέστρεψε στην Αργεντινή. Ο Τόνσο είχε δείξει μέρος των ικανοτήτων του σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, απ' όπου και μεταπήδησε στον Αρη, αλλά στους Θεσσαλονικείς υπέγραψε τραυματίας. Το πρόβλημα στην γάμπα δεν τον άφησε σε ησυχία και πρόλαβε να παίξει 21 φορές στο Πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και 4 στο Europa League. Προσφορά αντιστρόφως ανάλογης των χρημάτων που δαπανήθηκαν.

Ιανουάριος 2020


Μόλις μία μεταγραφή, την οποία “πληρώνει” μέχρι και σήμερα, έκανε ο Αρης στις αρχές Ιανουαρίου του περασμένου έτους. Η ιστορία του Φιορίν Ντουρμισάι πέρασε από 40 κύματα, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” εξακολουθούν να τα βλέπουν... λίγα, μπροστά στην περιπέτεια που έζησαν (και ζουν) εδώ και ένα χρόνο. Το ban της FIFA για (τις διακανονισμένες/τακτοποιημένες πλέον) οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές ανάγκασε την ΠΑΕ στη συμφωνία με τον Ντουρμισάι, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε από αγωνιστικής άποψης. Μόλις 6 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο, χωρίς γκολ, αλλά με πολλά... σημάδια, τα οποία οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να κρύψουν, έως ότου αποφανθεί το CAS για το νομότυπο της μετακίνησής του.

Η αποτυχία ως επιλογή είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στη δικαστική διαμάχη του Αρη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, αντί απολογούμενη να είναι μόνο η ΕΠΟ.

Ιανουάριος 2021

Ο Αρης κάλυψε τα κενά υπογράφοντας κατά σειρά Νικόλα Ιωάννου, Κώστα Μήτρογλου και Μπρούνο Φελίπε. Ο κύπριος αριστερός μπακ έχει μπει στα πλάνα του Μάντζιου, ο δεύτερος μετρά λίγα λεπτά στο ντεμπούτο του, ενώ ο Βραζιλιάνος πήρε γεύση από την ομάδα στον πρόσφατο αγώνα στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Εξ' αυτών, μόνο ο Ιωάννου ήρθε με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (έξι μηνών), τη στιγμή που οι υπόλοιποι δύο θα μας απασχολήσουν περισσότερο χρονικά, καθώς το σκεπτικό της απόκτησής του ήταν διαφορετικό.

Και εις... άλλους με υγεία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.