Άρης: Το «βάρος» στον Νταρίντα και η εναλλακτική με τον Ρουπ

Γιώργος Στράντζαλης13 Αυγούστου 2023

Ο τραυματισμός του Βλάντιμιρ Νταρίντα στο ματς με τη Ντινάμο Κιέβου στο “Κλ. Βικελίδης” αναγκάζει τον Τερζή να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για το σχέδιο που θα καταστρώσει ενόψει της ρεβάνς στο Βουκουρέστι.

Ο Τσέχος μέσος έχει κάκωση στην ποδοκνημική και ο τραυματισμός του προκαλεί έντονη ανησυχία στην ομάδα καθώς η παρουσία του στο νευραλγικό χώρο του κέντρου είναι κομβικής σημασίας κι αν μη τι άλλο είναι ο παίκτης που λειτουργεί για το σύνολο και εμπνέει με την παρουσία του τούς υπόλοιπους. Βάσει προγράμματος, θα ξεκουραστεί μέχρι αύριο και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να μπει στις προπονήσεις. 

Εκεί θα φανούν στην πραγματικότητα οι πιθανότητες που έχει για συμμετοχή στο αρχικό σχήμα, με την προσδοκία ότι θα είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στο πλάνο και θα επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία του ίδιου του παίκτη ο οποίος στα αποδυτήρια εμφανιζόταν καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι απλώς ένα χτύπημα.
Ο Νταρίντα είναι βαρόμετρο για τον Αρη. Τα τρεξίματά του, οι αστείρευτες δυνάμεις του και κυρίως ο τρόπος με τον οποίον καθοδηγεί την ομάδα στο γήπεδο. Και ο Τερζής στηρίζει πολλά στην παρουσία του στον αγώνα της Πέμπτης στο Βουκουρέστι. Ενδεχόμενη απουσία του, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την ισορροπία που είχε η ομάδα στο ματς της προηγούμενης Πέμπτης και ειδικά στη μεσαία γραμμή, όπου η παρουσία της τριάδας Νταρίντα-Ζουλ-Τζούρασεκ λειτούργησε αποτελεσματικά και ήταν από τα βασικά-κλειδιά της μεγάλης νίκης του Αρη. 

Στο ενδεχόμενο απουσίας του Τσέχου μέσου πάντως, ο Λούκας Ρουπ είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του και όχι ο Πάβιτσιτς. Ο Κροάτης μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το κάτι παραπάνω στις “ευκαιρίες” που είχε και έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο. Ο Γερμανός, αν και ακόμη δεν έχει βρει τον… ρυθμό του, γνωρίζει καλύτερα την ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού της, έχει περισσότερα τρεξίματα και μπορεί να “βρεθεί” πιο εύκολα με τους υπόλοιπους. Ε τη διαφορά μόνο ότι στο Βουκουρέστι θα χρειαστεί να έχει καλύτερες επιστροφές , καλύτερο κράτημα μπάλας και να είναι πιο αποδοτικός στο αμυντικό κομμάτι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.