Άρης: Το πρόβλημα στα χαφ φέρνει αλλαγές στην επίθεση

Γιώργος Στράντζαλης13 Φεβρουαρίου 2022

Το ένα πρόβλημα διαδέχτηκε το άλλο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Αρη για τον αυριανό αγώνα στα Γιάννινα και από εκεί που ο Άκης Μάντζιος, με την επιστροφή του Φαμπιάνο, έβλεπε το απουσιολόγιο του να είναι άδειο αναγκάζεται τώρα να καλύψει βασικά κενά που προέκυψαν στο αγωνιστικό του πλάνο με την απουσία των Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια αλλά και του Σεικ Ντουκουρέ, ο οποίος θα μπορούσε – υπό προϋποθέσεις – να αποτελέσει επιλογή στα χαφ.

Η ποινή των δύο αγωνιστικών που επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκα στον Ματίγια όμως ταυτόχρονα με την απουσία του Ιβοριανού δεδομένα δημιουργεί… θέμα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι μοναδικοί διαθέσιμοι πλέον χαφ είναι ο Σάσα με τον Εντιαγέ, οι οποίοι και θα παίξουν ως δίδυμο. Τελευταία φορά που ο Σενεγαλέζος είχε ξεκινήσει ως κεντρικός μέσος ήταν ακριβώς πριν από έναν γύρο, στον εντός έδρας αγώνα του Αρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-5) έχοντας τότε ως “παρτενέρ” τον Τζίμι Τζέγκο. Στους υπόλοιπους αγώνες ο Εντιαγε διαδραμάτισε τον ρόλο του επιτελικού μέσου, δηλαδή πίσω από τον φορ.

Η έλλειψη επιλογών στους κεντρικούς μέσους όμως είναι πιθανό να φέρει αλλαγές στο πλάνο του Άκη Μάντζιου, καθώς υπάρχουν σκέψεις από τον προπονητή να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας σε 4-4-2, παίζοντας δηλαδή στην επίθεση με τους Καμαρά και Μάνο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής του Αρη επεξεργάζεται το συγκεκριμένο σχέδιο, απλά αυτή τη φορά οι πιθανότητες να το δούμε και στην πράξη από την αρχή του αγώνα είναι περισσότερες. Σε περίπτωση όμως που ο Μάντζιος αποφασίσει να πάει με την πεπατημένη, δηλαδή με 4-2-3-1 θα έχει ένα ενδιαφέρον η επιλογή του παίκτη για τη θέση πίσω από τον φορ αλλά και ποιοι θα καλύψουν τα δύο άκρα της επίθεσης καθώς μετά τον τραυματισμό του Γκάμα οι επιλογές μειώνονται.

Σκέψεις γίνονται και για τον Λουίς Πάλμα, καθώς ο 22χρονος εξτρέμ έχει συμπληρώσει ήδη τρεις εβδομάδες “γεμάτες” στην ομάδα και δείχνει να ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό. Η ώρα που θα κάνει ντεμπούτο δεν αργεί και είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει στους “Ζωσιμάδες”, καθώς σε κάποιες ασκήσεις τακτικής πήρε χρόνο με τους (θεωρητικά) βασικούς. Στο διάστημα που είναι στην ομάδα πάντως αφήνει θετικές εντυπώσεις, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο έτοιμος είναι να ανταποκριθεί σε συνθήκες αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.