Άρης: Το παράπονο, η στήριξη και μία πρόκριση σε εκκρεμότητα

Μάνος Χατζάκης24 Ιανουαρίου 2022

Τρεις είναι οι λέξεις κλειδιά, σε ό,τι αφορά τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες (έως και εβδομάδες) στον Άρη. Παράπονο, στήριξη και... πρόκριση.

Αν κάποιος δεν δικαιούται να έχει παράπονο -επί αγωνιστικών πάντα θεμάτων- είναι ο Ακης Μάντζιος. Είναι ο μόνος προπονητής επί θητείας Θόδωρου Καρυπίδη στην ΠΑΕ, ο οποίος δέχθηκε τόσα μαζεμένα κύματα στήριξης.

Στήριξη μετά την ήττα στη Νίκαια από τον Ιωνικό, στήριξη μετά το 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στήριξη και μετά τις δύο γκέλες επί της Λαμίας. Τι άλλο να ζητήσει, δηλαδή, από τον Καρυπίδη;

Παίκτες έχει -και μάλιστα- πολλούς σε αριθμό και ειδικό βάρος. Αν τα στοιχεία αυτά του γύρισαν μπούμερανγκ είναι επειδή ο ίδιος δεν κατάφερε (ή δεν προσπάθησε) να αλλάξει την κατάσταση. Κι όμως, ο επικεφαλής της εταιρείας έκανε αυτό που -πολλές φορές- λέμε μετ' επιτάσεως στην Ελλάδα, δηλαδή οι «οι πρόεδροι να μην αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, αλλά να τους δίνουν πίστωση χρόνου».

Ο Καρυπίδης το έπραξε και μάλιστα με το παραπάνω. Είχε αφορμές να απομακρύνει τον Μάντζιο, όπως και ο Μάντζιος είχε (και έχει) αφορμές να παραιτηθεί, γιατί πλέον έχει χάσει -ολοκληρωτικά- τον έλεγχο της ομάδας. Πήρε το «ρίσκο», γιατί έβλεπε προς τα πού πήγαινε η δουλειά, αλλά αρνιόταν να παρέμβει.

Η τελική πράξη -σε κάθε έργο- βαρύνει τον παραγωγό και όχι τον σκηνοθέτη. Ο παραγωγός πληρώνει, αποφασίζει, πιστώνεται και χρεώνεται πρόσωπα, μπάτζετ, τα πάντα. Οι ρόλοι είναι αρκετά διακριτοί, για να καταλάβουμε ποιος έχει την ευθύνη των αποφάσεων, όπως και των αποτελεσμάτων αυτών.

Την Τετάρτη, ο Αρης έχει παιχνίδι-μισή πρόκριση επί της Λαμίας, την οποία θα αντικρίσει για τρίτη φορά μπροστά του, μέσα σε μία εβδομάδα. Τώρα, παίζεται όμως μία πρόκριση.

Εστω για μερικά 24ωρα, και στη σκιά της αγωνιστικής κρίσης όσοι εμπλέκονται με το αγωνιστικό, μπορούν να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές έχουν και να βάλουν εαυτούς κάτω από την ομάδα και όχι το αντίθετο, όπως συμβαίνει εσχάτως.

Τόσες εβδομάδες δεν λήφθηκαν οι (πρέπουσες) αποφάσεις, δεν θα χαλάσει δα και ο κόσμος, αν μπουν στην άκρη όσα δεν αφορούν το ματς της Τετάρτης.

Γιατί πέρα από τη λήψη μιας απόφασης, το ίδιο σημαντικό είναι και το timing, που λαμβάνεται.

Αρκεί να υπάρχει το καθαρό μυαλό από εκείνους που ορίζουν και αποφασίζουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.