Άρης: Το «παρακάτω» έχει μεγαλύτερη σημασία από την απόλυση Μπούργος

Μάνος Χατζάκης29 Αυγούστου 2022

Αξίζει άραγε να ασχοληθεί κανείς περισσότερο με το γεγονός της προδιαγεγραμμένης απόλυσης του Χερμάν Μπούργος, απ' όσο με την εικόνα του Άρη στο Αγρίνιο και ό,τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα;

Οι μετά Χριστόν προφήτες εξακολουθούν να ευδοκιμούν στις μέρες μας, γι' αυτό και προτιμώ να περάσω στα... ψιλά τη σχέση των «κιτρινόμαυρων» με τον αργεντινό τεχνικό, η οποία έδινε ακριβώς τη χθεσινή εντύπωση.

Ο Μπούργος βάδιζε στον δικό του κόσμο, δεν είχε κανένα σημείο επαφής με το υπόλοιπο «σώμα» της ποδοσφαιρικής ομάδας και σε συνδυασμό με τον γενικότερο σχεδιασμό του καλοκαιριού, φτάνουμε στο αναπόφευκτο διαζύγιο.

Το «από εδώ και πέρα» έχει μεγαλύτερη σημασία, γιατί το βάρος θα πέσει (και) στους ώμους του επόμενου τεχνικού ηγέτη, όπως και του μεταβατικού, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ξανά ο Τόλης Τερζής.

Η ομάδα διαθέτει αξιόλογες μονάδες και ο «next one» πρέπει να βρει τον τρόπο να τις κάνει ομάδα. Ο Άρης έχει σαφέστατο πρόβλημα στη μεσοαμυντική γραμμή, ψάχνει ακόμη τον... Σάσα, ο οποίος έφυγε, ενώ είχε συμβόλαιο, και γενικώς πλησιάζουμε στον Σεπτέμβριο και το ρόστερ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Κι αυτό είναι κυρίως θέμα της διοίκησης και των γνωστών... συμβουλατόρων του επικεφαλής της ΠΑΕ, Θόδωρου Καρυπίδη.

Παίκτες πάνε κι έρχονται, χρόνος χάνεται σε καίριες θέσεις και την ίδια ώρα ο όποιος Μπούργος καλείται να κάνει... μαγικά, για να συγκροτήσει σύνολο με τόσα πολλά νέα πρόσωπα.

Παράλληλα, τα πολλά... κιλά ποιότητας στη μεσοεπιθετική γραμμή, δεν αρκεί από μόνο του, για να σπάει άμυνες, όπως του Παναιτωλικού. Κάποιος πρέπει να δείξει στους ποδοσφαιριστές τον δρόμο, για να φτάνουν στο γκολ. Οι ομάδες του ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι... Γκομέλ.

Γι' αυτό ο Άρης θέλει προπονητή, που να ασχολείται (επιτέλους σοβαρά) με την τακτική και ο οποίος θα διδάξει ποδόσφαιρο, ακόμη κι αν μιλάμε για «φτασμένους» ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν δει και ζήσει διάφορα στην καριέρα τους.

Οι μαθητευόμενοι, οι άπειροι και οι δημοσιοσχετίστες προπονητές, δεν νομίζω ότι ταιριάζουν στον Άρη των απαιτήσεων, του πρωταθλητισμού και των τόσων ξένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι (κάποιοι, όχι όλοι) νομίζουν ότι στην Ελλάδα θα περάσουν... εύκολα.

Είναι διατεθειμένος ο Θόδωρος Καρυπίδης να κλείσει σοβαρό και στιβαρό προπονητή, που θα πάρει τα κλειδιά σπίτι του;

Από εκείνον εξαρτάται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.