Άρης: Το γυρίζουν και ξέρουν γιατί

Μάνος Χατζάκης24 Ιουλίου 2021

Έξι μέρες έχουν μπροστά τους παίκτες και τεχνική ηγεσία του Αρη, προκειμένου να κάνουν τα βήματα, που πρέπει, ώστε να μπουν στον δρόμο της πρόκρισης επί της Αστανά. Εκτός της αλλαγής σε αγωνιστικά ζητήματα, υπάρχει και σειρά αντικειμενικών λόγων, τους οποίους οφείλει να εκμεταλλευτεί η ομάδα.


Η αυτοκριτική αποτελεί δεδομένη επιλογή. Μετά τη λήξη του αγώνα στην "Astana Arena", οι ποδοσφαιριστές τα είχαν -δικαιολογημένα- με τους εαυτούς τους, γιατί έδωσαν δικαιώματα σε μία μέτρια ομάδα και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Οι ίδιοι έβγαλαν τα μάτια τους και οι ίδιοι θα κάνουν ό,τι πρέπει, ώστε η πρόκριση να αλλάξει... πόδια.

Οι αδυναμίες και τα (αρκετά) λάθη, που έγιναν, θα επισημανθούν, θα αναλυθούν και πρέπει να διορθωθούν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και το σύνολο του Αντρέι Τιχόνοφ πατήσει στο "Κλ. Βικελίδης".

Πέρα των αγωνιστικών θεμάτων για τα οποία υπεύθυνος είναι ο Μάντζιος, ο Αρης μπορεί να εκμεταλλευτεί σειρά ευνοϊκών συγκυριών, ώστε το έργο του να γίνει ευκολότερα.

1) Ο αγωνιστικός χώρος. Οι Θεσσαλονικείς να μεν προσαρμόστηκαν στον πλαστικό χλοοτάπητα στο ματς του Καζακστάν, ωστόσο τώρα θα παίξουν στο δικό τους γήπεδο. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, έχουν το πάνω χέρι από αυτή την άποψη. Η μπάλα θα κυλά... αλλιώς κι αυτό αποτελεί αβαντάζ για τους “κιτρινόμαυρους”.

2) Οι καιρικές συνθήκες. Στο τέλος Ιουλίου, η ζέστη στη Θεσσαλονίκη θα είναι αισθητή και μπορεί να αποτελέσουν έξτρα βάρος στις προσπάθειες των Καζάκων, οι οποίοι έχουν μάθει σε διαφορετικά κλίματα. Στον Αρη το γνωρίζουν και θα προσαρμόσουν αναλόγως την ένταση των προσπαθειών τους.

3) Η παρουσία του κόσμου. Μετά από ένα χρόνο και κάτι, το Χαριλάου ανοίγει και πάλι τις θύρες του. Τεράστιο αβαντάζ για τους παίκτες του Ακη Μάντζιου, οι οποίοι πρέπει όμως να διαχειριστούν το συναίσθημα, γιατί συνήθισαν -όπως και όλος ο κόσμος- να παίζουν σε κλειστά για τον κόσμο γήπεδα. Θα πάρουν έξτρα ενέργεια από τις εξέδρες κι αυτό είναι πλεονέκτημα για εκείνους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.