Άρης: Το bingo της παραμονής του Μάντζιου

Μάνος Χατζάκης24 Απριλίου 2021

Οσο περισσότερο πλησιάζει στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, άλλο τόσο ο Ακης Μάντζιος μοιάζει αμετακίνητος από τον πάγκο του Αρη. Η λεπτή γραμμή, ως προς την υπογραφή νέου συμβολαίου, σχετίζεται με την τυπική έξοδο στο Conference League, αλλά υπάρχει και το παρακάτω.

Προς το παρόν, καμία συζήτηση δεν έχει ανοίξει επίσημα, η οποία να αφορά στην επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι, ώστε ο Θόδωρος Καρυπίδης να μην ανοίξει -άμεσα- τον φάκελο, που γράφει “παραμονή Μάντζιου”. Από τη στιγμή που ο Αρης εξασφαλίσει και μαθηματικά την Ευρώπη, τότε οι δύο άνδρες θα μετρούν αντίστροφα, για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Ο επικεφαλής της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ νιώθει ότι τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος βρίσκονται σε καλά χέρια και το Metrosport.gr εξηγεί τους λόγους, που ο 51χρονος τεχνικός φαντάζει φαβορί, για να προπονεί την ομάδα και την ερχόμενη σεζόν.

1) Προπονητής που δουλεύει

Ο Καρυπίδης θεωρεί ότι η επιλογή Μάντζιου, πριν λίγους μήνες, τον δικαίωσε ως προς τα αποτελέσματα, τα οποία είναι προιόν δουλειάς του προπονητή και του επιτελείου του. Ο έμπειρος τεχνικός έχει αφιερωθεί “ψυχή και σώμα” στον Αρη, αρπάζοντας την ευκαιρία να δουλέψει στη μεγαλύτερη ομάδα της -μέχρι σήμερα- καριέρας του. Γεγονός, που εκτιμά ο Καρυπίδης, έχοντας και ως μέτρο σύγκρισης προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε την τελευταία τριετία.

2) Μιλούν την ίδια γλώσσα

Mέχρι στιγμής, Καρυπίδης και Μάντζιος έχουν ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού των “κιτρινόμαυρων”. Ο πρώτος πιστεύει ότι έχει να κάνει με προπονητή, ο οποίος είναι καλός συνομιλητής, δεκτικός στην αντίθετη φωνή και -κυρίως- ξέρει να συζητά και να ακούει, χωρίς να είναι... κάθετος σε απόψεις περί ποδοσφαιρικών ζητημάτων. Δείχνει, δηλαδή, διαλλακτικός σε αντίθεση με... προκατόχους του, οι οποίοι αρνούνταν να μπουν ακόμη και σε διαδικασία συζήτησης.

3) Αμεση ενσωμάτωση

Ο Μάντζιος είναι συνήθως “μετρημένος” στις δημόσιες τοποθετήσεις του, αποφεύγοντας λόγια, τα οποία απηχούν μόνο στο συναίσθημα, προκειμένου να γίνει αρεστός ή να ισχυροποιήσει τη θέση του. Είναι σημαντικό ότι στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα με τον Θεό του Πολέμου, άρα κατανοεί και το βάρος, που σηκώνουν οι παίκτες του, αλλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από διοίκηση και οπαδούς. Μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται, γεγονός που ικανοποιεί τον Καρυπίδη, καθώς βλέπει ότι λειτουργεί ως μέλος της οικογένειας του Αρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.