Άρης: Θέλει τον Μπερτόγλιο και του το δείχνει…

Γιώργος Στράντζαλης23 Οκτωβρίου 2021

Η επέκταση της συνεργασίας με τον Ντάνιελ Μαντσίνι επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που θέλουν τον Αρη να «στρώνει» σεντόνι για την επόμενη μέρα και η πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας στον Φακούντο Μπερτόγλιο ουσιαστικά εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο.

Κακά τα ψέματα, αυτή ήταν αναμενόμενη αλλά και προβλεπόμενη βάσει του αγωνιστικού ρόλου αλλά και της προσφοράς του Αργεντίνου επιθετικού στην ομάδα. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο προσγειώθηκε στον πλανήτη Αρη το καλοκαίρι του 2020 και η αλήθεια είναι ότι τότε, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν τη χρησιμότητα αυτής της κίνησης, ούτε μπορούσαν να φανταστούν την αποδοτικότητά της. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για προσωπική επιλογή του Θόδωρου Καρυπίδη, το κόστος της οποίας μάλιστα δεν συμπεριλήφθηκε στο διαθέσιμο ποσό για την ενίσχυση της ομάδας. Προϊόντος του χρόνου ήρθε η δικαίωση αυτής της απόφασης καθώς ο έμπειρος ποδοσφαιριστής εξελίχθηκε σε παίκτης-κλειδί στη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας, έκανε ρεκόρ καριέρας (σε σεζόν) με τα έξι γκολ που σημείωσε πέρυσι και παραμένει ένα από τα πιο δραστήριο αλλά και χρήσιμα εργαλεία της ομάδας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αν μη τι άλλο, ήταν αναμενόμενη η πρόθεση υπογραφής νέου συμβολαίου μαζί του και η πρόταση του Αρη ήδη βρίσκεται στο τραπέζι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλέπει συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2024, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο οικονομικό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι η πρόταση των «κίτρινων» εμπεριέχει σημαντική αύξηση αποδοχών μέσω της οποίας αναγνωρίζεται η προσφορά του στην ομάδα. 

Ο ίδιος βέβαια θέλει να εξαργυρώσει την περσινή (καλύτερη στην καριέρα του) σεζόν του, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει οικονομική διαφορά, ωστόσο άνθρωπος που γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων εκτίμησε στη «Μ» ότι οι δύο πλευρές θέλουν πολύ να ενώσουν το μέλλον τους και θα βρεθεί η χρυσή τομή. Θυμίζουμε ότι την περασμένη άνοιξη είχε φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ πρόταση από ομάδα των Εμιράτων για τον Αργεντίνο επιθετικό αλλά δεδομένου του ρόλου του στη ομάδα, οι «κίτρινοι» δεν είχαν μπει καν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Τότε μάλιστα, η ίδια ομάδα πρόσφερε στον παίκτη παραπάνω από τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με το συμβόλαιο που έχει φέτος στον Αρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.