Άρης: Θα βγει το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα;

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Ο Άρης προσπαθεί να ξεπεράσει όσο το πιο δυνατό πιο γρήγορα το...κάζο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να αφοσιωθεί στο πλάνο του για το προσεχή παιχνίδι την Κυριακή (28/11) κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται, ότι πολλές ομάδες, οι οποίες δεν τα πηγαίναν πολύ καλά και είχαν ένα σερί ήττων και κακών εμφανίσεων, κάποια στιγμή εμφανίζουν καλά σημάδια και έρχεται η στιγμή της εξιλέωσης, καταφέρνοντας να γυρίσουν το...νόμισμα προς την πλευρά τους. 

Όπως ο Ατρόμητος που αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ μετά από 10 αγωνιστικές χωρίς νίκη, όπως στο «Clasico» του Ελληνικού μπάσκετ, όπου ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την νίκη επί του Ολυμπιακού, όντας «βυθισμένος» στο πάτο της βαθμολογίας της Euroleague αλλά και η Τότεναμ, η οποία πανηγύρισε νίκη στην Premier League μετά από τις 17 Οκτωβρίου.

Το παρελθόν μετά τις μεγάλες ήττες

Η ήττα των «κίτρινων» με 0-5 από τον ΠΑΣ που συγκλόνισε την ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα, γράφτηκε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη ήττα εντός έδρας. Η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1-5 από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2001-02 και ακολούθως το 0-4 από την ΑΕΚ τον Οκτώβριο του 2010. Ας δούμε, μετά από αυτές τις ήττες την αντίδραση του Άρη στην συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Μετά την ήττα από τους «ερυθρόλευκους» με το ευρύ 1-5 δεν υπήρχε συνέχεια, καθώς ήταν η τελευταία αγωνιστική της Super League 1, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μια εφιαλτική ημέρα για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, αφού και ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με το βαρύ 6-2 εκτός έδρας από την δεύτερη ΑΕΚ.

Άρης και ΑΕΚ είχαν αναμετρηθεί για την 6η αγωνιστική της Super League 1 την σεζόν 2010-11, με την «ένωση» να φεύγει με νίκη - θρίαμβο από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 0-4. Στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν με τον Ολυμπιακό, όπου και εκεί τα βρήκαν...σκούρα, καθώς ηττήθηκαν με 1-0. Ακολούθησε ένα μικρό ξέσπασμα για τον Άρη, όμως σταμάτησε μετά τις δύο σερί νίκες επί του Ατρομήτου (2-0, εντός έδρας) και Λάρισας (2-1, εντός έδρας) καθώς, οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν με 1-0 από τον Ηρακλή. Βέβαια, στη συνέχεια επανήλθαν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αφού επικράτησαν επί της Κέρκυρας με το αγαπημένο του σκορ, 2-0. Όποτε καταλήγουμε, ότι στη συγκεκριμένη χρονιά (2010-11) ο Άρης μετά από μια μεγάλη ήττα, κατάφερε σε πέντε (5) αναμετρήσεις να επικρατήσει τις τρεις (3), έχοντας και δύο (2) ήττες.

Γυρίζουμε το ημερολόγιο αρκετά χρονιά πίσω και συγκεκριμένα το 1972-73. Σε ένα Πρωτάθλημα, όπου σημαδεύτηκε από την απόφαση της ΕΠΟ να μηδενίσει τον Παναθηναϊκό (ήταν πρώτος σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ μέχρι και την 21η αγωνιστική) για τρεις αγώνες, εξαιτίας της διακοπής του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τότε, ο Άρης είχε δεχτεί την πιο ταπεινωτική ήττα τις ιστορίας του ανεξαρτήτου έδρας από τον Παναθηναϊκό με 7-1 στην Αθήνα. Στην συνέχεια, ακολούθησε ένα σερί τριών νικών, με Πανιώνιο (εντός) 3-2, με Ομόνοια Λευκωσίας 1-2 (εκτός) και με Ολυμπιακό Βόλου (εντός) 0-1, ενώ τα άλλα δύο παιχνίδια ήταν η «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Παναχαική (εκτός) και η ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0 (εκτός). Σε πέντε (5) παιχνίδια, ο Άρης βρήκε την δύναμη να επικρατήσει στα τρία (3).

Το πιο ενδιαφέρον ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Στα δικά μας μάτια, το προσεχή παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στο γήπεδο της Τούμπας είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρον ντέρμπι της Θεσσαλονίκης των τελευταίων ετών. Σαφώς, λόγο της φανέλας και της ιστορίας των δύω ομάδων αλλά και για τις συγκυρίες που το έκαναν ακόμη πιο «ζουμερό.» Από την μια πλευρά του «ρινγκ», έχουμε τους «κίτρινους», οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα μια νίκη - αντίδραση που αν επιτευχθεί, θα επιστραφούν τα χαμόγελα πίσω στον κόσμο του Άρη αλλά και θα φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας για την δύσκολη συνέχεια. Ίσως μια νίκη κόντρα σε άλλη ομάδα δεν θα έφερνε την ίδια ικανοποίηση και χαρά, κάτι που είναι απολύτως λογικό.

 Από την άλλη, έχουμε τους «ασπρόμαυρους», με την φετινή τους πορεία να μοιάζει με...σκωτσέζικο ντούζ και ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι μεσοβδόμαδα κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μια αναμέτρηση εκτός έδρας, που αν κερδηθεί, θα επανέλθει η καλή ψυχολογία στην ομάδα και σε συνδυασμό με τον θερμό κόσμο του Δικεφάλου στο παιχνίδι της Κυριακής, θα βοηθήσουν την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου για μια καλή εμφάνιση.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στο περσινό ΠΑΟΚ - Άρης στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League 1, βρισκόταν στα «λουριά» ο πρώην προπονητής του Δικεφάλου, Πάμπλο Γκαρσία, αλλά η ισοπαλία στο τέλος (2-2) χάρης το πέναλτι του Βιεϊρίνια...έσωσε κάπως την παρτίδα. Αυτή τη φορά, ο ρόλος αντιστράφηκε, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Άκης Μάντζιος παίζει...το κεφάλι του στο ντέρμπι της Κυριακής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.