Άρης: Τα βασικά «γρανάζια»

Metrosport Team06 Ιουνίου 2021

Πρόθεση του Αρη στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο, CAS… επιτρέποντος φυσικά, είναι να προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης που θα ανεβάσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ομάδας. Το ευτυχές για τους Κιτρινόμαυρους είναι ότι διαθέτουν ένα “έτοιμο” ρόστερ, υπό την έννοια ότι έχει τον κορμό βασικών παικτών, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να προσθέσει ορισμένα βασικά γρανάζια έτσι ώστε να ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχουν καταστρώσει οι ιθύνοντες θα γίνουν τουλάχιστον έξι βασικές κινήσεις, που θα καλύψουν τα κενά τα οποία έχουν εντοπιστεί. H “Μ” σας παρουσιάζει σήμερα τί προβλέπει ο αγωνιστικός σχεδιασμός και τις θέσεις όπου υπάρχει προτεραιότητα ενίσχυσης.

1

Από τις βασικές προτεραιότητες για την ενίσχυση της άμυνας είναι η απόκτηση (τουλάχιστον ενός) κεντρικού αμυντικού και αριστερού μπακ. Στον Αρη αναζητούν έναν στόπερ πιο γρήγορο και καλύτερο χειριστή της μπάλας από τους Δεληζήση, Μπεναλουάν και καλό στο ψηλό παιχνίδι προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα απειλής και από τις στατικές φάσεις που κερδίζει ο Αρης, τομέας που φέτος υστέρησε σε μεγάλο βαθμό. Με δεδομένο ότι δύσκολα θα ανανεωθεί ο δανεισμός του Ιωάννου, οι Κιτρινόμαυροι θέλουν έναν αριστερό μπακ που θα αυξήσει το επίπεδο ανταγωνισμού με τον Γκάνεα. Αυτό που ψάχνουν είναι ένα μπακ με ανεβάσματα και πιο αποτελεσματικό αμυντικά.

2

Στον άξονα της μεσαία γραμμής ο μεταγραφικός σχεδιασμός προβλέπει την απόκτηση δύο χαφ με πιο επιθετικά χαρακτηριστικά. Αυτό θα δώσει στον Ακη Μάντζιο και τη δυνατότητα να δουλέψει και σε μία άλλη διάταξη πέραν του 4-2-3-1. Θα αποκτηθεί ένας χαφ με κύριο χαρακτηριστικό τα τρεξίματα, το ύψος και το κράτημα μπάλας, ενώ θα αποκτηθεί κι ένας ακόμη με τα χαρακτηριστικά του “8αριού”. Δηλαδή, να διαθέτει καλή κάθετη πάσα, γρήγορος στο χτίσιμο παιχνιδιού, να έχει το σουτ, αφού φέτος ελάχιστα ο Αρης πήρε τελικές από μακρινά σουτ, και να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

3

Η προσθήκη επιτελικού μέσου κρίνεται απαραίτητη, γιατί πλην της επιλογής του Φακούντο Μπερτόλγιο κανένας άλλος, από αυτούς που κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη θέση, δεν κρίθηκε αποτελεσματικός. Τα χαρακτηριστικά που κοιτάζουν οι Κιτρινόμαυροι είναι συγκεκριμένα. Θέλουν έναν καλό χειριστή της μπάλας, ικανό να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο, να σουτάρει και γενικώς να είναι αυτός που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με την επίθεση.

4

Δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση του ρόστερ στα επιθετικά άκρα. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Σίλβα, αλλά θεωρείται δύσκολο να παραμείνει με τα χρήματα που ζητάει η Γουέστ Χαμ. Από την άλλη, ο Ματέο Γκαρσία δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του με βάση τις απαιτήσεις, συνεπώς ο Αρης θα χρειαστεί ενίσχυση. Αυτό που ψάχνουν οι Κιτρινόμαυροι είναι ένας παίκτης με έφεση στο ένας εναντίον ενός, διεισδυτικός, να είναι γρήγορος και να παίζει στο χώρο, αλλά και αποτελεσματικός στο σκοράρισμα.

5

Στην κορυφή της επίθεσης ίσως γίνουν δύο κινήσεις, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το μεγάλο συμβόλαιο που έχει ο Κώστας Μήτρογλου. Αυτή τη σεζόν η ομάδα βασίστηκε (κυρίως) στον Δημήτρη Μάνο, ο οποίος από εναλλακτικός όπως ξεκίνησε τη σεζόν έφτασε να είναι ο βασικός της φορ. Ο Αρης θα ψάξει έναν βασικό επιθετικό περιοχής, του οποίου τα χαρακτηριστικά θα “κουμπώνουν” στην αγωνιστική φιλοσοφία της υπόλοιπης ομάδας. Θα είναι μεν συμμετοχικός στο χτίσιμο παιχνιδιού, θα έχει ως βασικό του “ατού” όμως την ικανότητα στο σκοράρισμα. Θα είναι ο φορ που θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα του “εύκολου γκολ”. Θα αποκτηθεί επίσης κι ένας Ευρωπαίος τερματοφύλακας, “δίπλα” στον Κουέστα, και σε αυτή την περίπτωση δίνεται έμφαση στο ύψος του και στο να είναι καλός με την μπάλα κάτω.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.