Άρης: Τα δύο bye και τα δύο stand by

Μάνος Χατζάκης15 Μαΐου 2021

Πέρα από τις μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εφόσον το CAS δικαιώσει την ΠΑΕ στην υπόθεση Ντουρμισάι, στο ρόστερ πρόκειται να υπάρξουν και αποχωρήσεις, οι οποίες σε πρώτη φάση ανέρχονται στις τέσσερις. Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών θα είναι άμεσες.

Αύριο, κόντρα στην ΑΕΚ, ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις του Αρη στο Πρωτάθλημα και οι δύο ποδοσφαιριστές, που θα μαζέψουν άμεσα τα πράγματά τους από τη Θεσσαλονίκη είναι οι Σίλβα και Ιωάννου.

Ο πορτογάλος χαφ μπορεί να έδειξε μέρος των ικανοτήτων του, προσφέροντας κάποια γκολ και όμορφες φάσεις, όμως, δεν είναι ο ποδοσφαιριστής στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η τεχνική ηγεσία. Ο Σίλβα, κυρίως, λόγω του ανώριμου χαρακτήρα του, αλλά και της προσέγγισης στα πράγματα και τις απαιτήσεις προς το πρόσωπό του, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. 

Κι αυτό φάνηκε σε πολλά παιχνίδια, στα οποία ο Ακης Μάντζιος τον “έφερνε” από τον πάγκο, πέρα από λίγες εξαιρέσεις, όταν δηλαδή έπαιρνε φανέλα βασικού. Την ίδια άποψη έχει και ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος έχει πειστεί ότι το προφίλ του Σίλβα δεν ταιριάζει με την ομάδα, που θέλει να δημιουργήσει για την επόμενη σεζόν. Επομένως, μοιάζει απίθανο να γίνει συζήτηση με τη Γουέστ Χαμ για επέκταση δανεισμού, πολύ δε περισσότερο για αγορά των δικαιωμάτων του.

Τα πράγματα με τον Ιωάννου είναι λίγο διαφορετικά, αλλά δεν αλλάζει ο παρονομαστής. Ο κύπριος μπακ δεν είναι κακός ποδοσφαιριστής, ωστόσο δεν ταιριάζει στο αγωνιστικό σκεπτικό του Μάντζιου. Στο εξάμηνο, που πέρασε στη Θεσσαλονίκη, δεν πήρε πολλές ευκαιρίες -σε αντίθεση με τον Σίλβα- και όσες του δόθηκαν δεν μπορούμε να πούμε ότι τις αξιοποίησε. Ετσι, η εμπειρία του στην Ελλάδα και στον Αρη λαμβάνει τέλος και αναμένεται να επιστρέψει στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου και ανήκει, αναζητώντας κάπου αλλού την τύχη του.

Διαφορετικές οι περιπτώσεις των Μήτρογλου και Κάτσε



Εκτός των Σίλβα και Ιωάννου, οι οποίοι είναι θέμα... ωρών να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αγγλία, στους "υπό αποχώρηση" ανήκουν και οι Μήτρογλου-Κάτσε. Δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανέπτυξαν φιλικούς δεσμούς, αγωνιζόμενοι στον Άρη, περνώντας χρόνο μαζί και εκτός γηπέδου, ενώ ο δεύτερος έγινε "κολλητός" και με τον Σίλβα.


Ο έλληνας φορ πρέπει να θεωρείται παρελθόν, κάτι που αποτελεί επιθυμία της ομάδας και του ίδιου του παίκτη. Εξ' αρχής, υπήρξαν έντονες αμφιβολίες για το, αν έπρεπε να αποκτηθεί, αλλά από τη στιγμή που υπέγραψε δεν “κόλλησε” ούτε με το υπόλοιπο σύνολο, ούτε με τον προπονητή. Η φυσική του κατάσταση δεν έφτασε ποτέ σε υψηλό επίπεδο -σε σύγκριση πάντα με τους συμπαίκτες του- αλλά η ικανότητά του στο σκοράρισμα έχει διαφορετικό πρίσμα. 

Το θέμα είναι ότι "Μητρο-γκόλ" πίστεψε ότι θα παίξει μπάλα μόνο με το... όνομά του. Ο Μάντζιος, ξέροντας ότι δεν μπορεί να το αλλάξει τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα, του έδωσε λίγα λεπτά συμμετοχής, προσπαθώντας να τον ενσωματώσει με... τρόπο. Ο ποδοσφαιριστής θεωρούσε ότι ήταν άδικο να κριθεί, παίζοντας μερικά δεκάλεπτα και κάπως έτσι δημιουργήθηκε και απόσταση στη σχέση τους ή -κατά άλλους- τριβή, η οποία δεν επηρέασε το υπόλοιπο σύνολο.

Το μέλλον του Μήτρογλου -για αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους- είναι μακριά από το Χαριλάου και -εύκολα ή δύσκολα- θα βρεθεί φόρμουλα, για να αποχαιρετήσει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κάτσε, ο αλβανός αμυντικός μέσος περίμενε περισσότερες ευκαιρίες, καθώς είναι εν ενεργεία διεθνής, με διάθεση να παίξει μπάλα και σε καλή -ποδοσφαιρικά- ηλικία. Ωστόσο δεν έπεισε τον Μάντζιο, ούτε όταν βρέθηκε σε “καλό φεγγάρι”, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. 

Ο Μάντζιος δεν έδωσε στον Κάτσε να πιστέψει ότι αποτελεί βασική επιλογή, ούτε "βασική" εφεδρεία, με αποτέλεσμα ο παίκτης -σταδιακά- να χάνει τη διάθεσή του. Ο τραυματισμός στο τέλος του χρόνου τον πήγε κι άλλο πίσω, καθώς απουσίασε αρκετές εβδομάδες.

 Το ματς στην Τούμπα αποτέλεσε κάτι σαν κύκνειο άσμα και μάλλον χρεώθηκε μεγαλύτερη ευθύνη από εκείνη που του αναλογούσε για τα 20 λεπτά που έπαιξε. Εχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο, αλλά -με τα τωρινά δεδομένα πάντα- μοιάζει απίθανο να ισχύσει.

Τόσο στη δική του περίπτωση, όπως και στου Μήτρογλου, εκ των πραγμάτων η ΠΑΕ δεν θα βιαστεί, από τη στιγμή που δεν γνωρίζει τι θα γίνει με το ban. Αυτή είναι και η λεπτομέρεια, όσον αφορά τα επικείμενα διαζύγια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.