Άρης: Συμμετοχική... άμυνα

Μάνος Χατζάκης26 Δεκεμβρίου 2020

Ο φετινός Αρης σκοράρει περισσότερο και δύσκολα δέχεται γκολ, ωστόσο η πορεία πρωταθλητισμού εστιάζεται στις αμυντικές επιδόσεις κι αυτό πιστώνεται σε σημαντικό βαθμό στον Ακη Μάντζιο και το επιτελείο του. Η άμυνα είναι πάνω απ' όλα διάθεση, αλλά και αριθμοί, οι οποίοι επιβεβαιώνουν την καλή συνεργασία των μελών της ενδεκάδας.

Ενα από τα χαρακτηριστικά της επιτυχημένης συνταγής των “κιτρινόμαυρων” είναι οι περισσότερες άμυνες σε περισσότερους χώρους του γηπέδου. Για παράδειγμα, ο πρώτος που ξεκινά να μαρκάρει είναι ο βασικός φορ, ο οποίος βλέπει και τους πλάγιους μέσους να βοηθούν το δίδυμο των χαφ στον άξονα. Παίκτες, όπως ο Γκάμα και ο Γκαρσία, δίνουν σημαντικές βοήθειες στην προσπάθεια, που γίνεται να έρχονται περισσότερες κατοχές μπάλας σε “κιτρινόμαυρα” πόδια. 

Ο Μάντζιος έχει δώσει βαρύτητα στο συγκεκριμένο κομμάτι και βλέπει ότι οι ποδοσφαιριστές του είναι καλοί “δέκτες” των όσων ζητά και του ανταποδίδουν με κλεψίματα καλύψεις χώρων. Ο 33χρονος Γκάμα δεν προσφέρει μόνο στο σκοράρισμα και τη μεσοεπιθετική ανάπτυξη. Εχει δώσει, μέχρι τώρα, 17 κλεψίματα, ενώ ο Ματέο έχει ένα παραπάνω. Στο ίδιο τέμπο και οι φορ της ομάδας Μάνος και Λόπεθ, οι οποίοι έχουν “κλέψει” εννιά και τρεις φορές αντίστοιχα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.