Άρης: Στη Νίκαια μετά από 14 χρόνια

Γιώργος Στράντζαλης17 Σεπτεμβρίου 2021

Η σεζόν 2006-2007 ήταν η τελευταία του Ιωνικού στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά από 14 χρόνια η ομάδα της Νίκαιας επέστρεψε και το σημερινό παιχνίδι απέναντι στον Αρη είναι το πρώτο επίσημο στην έδρα της. Συνεπώς, ο ενθουσιασμός θα είναι μεγάλος.

Την τελευταία φορά πάντως που οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στη Νίκαια, στις 28 Ιανουαρίου 2007, έφυγαν νικητές με 1-0 με το γκολ του Νάτσο Γκαρσία. Εκείνη τη σεζόν ο Ιωνικός είχε φύγει με βαθμό από τη Θεσσαλονίκη (1-1). Στη συνολική προϊστορία των δύο σημερινών αντιπάλων, ο Αρης έχει το “πάνω χέρι”. Με 12 νίκες, εννέα ισοπαλίες και οκτώ ήττες, ενώ μόνο από τη Νίκαια έχει φύγει πέντε φορές νικητής. 

Στο μεταξύ, πολλά είναι τα κοινά πρόσωπα του αγώνα, καθώς στον Ιωνικό αγωνίζονται πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές του Αρη καθώς επίσης και ο προπονητής της ομάδας, ο Δημήτρης Σπανός μαζί με τον γυμναστή και συνεργάτη του, Σωτήρη Βίνο, που συνυπήρξαν στον Αρη τη σεζόν 2017-2018 “υπογράφοντας” την άνοδο της ομάδας στην Super League. Επίσης, τη φανέλα του Ιωνικού φορούν πλέον οι Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Βαλεριάνος και Δημήτρης Κωνσταντινίδης. Μάλιστα, οι δύο πρώτοι είχαν στον Αρη προπονητή τον Σπανό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.