Άρης: Στα Play off δυσκολεύεται

Γιώργος Στράντζαλης05 Απριλίου 2022

Η δεύτερη εντός έδρας διαδοχική ισοπαλία δεν βγάζει τον Αρη εκτός στόχου, σε κάθε περίπτωση όμως αυξάνει την πίεση στα πόδια των ποδοσφαιριστών του για τη συνέχεια της διαδικασίας των Play off. Σε σημείο που ο αγώνας της Κυριακής με την ΑΕΚ αποκτά χαρακτήρα μεγάλου τελικού. Κόντρα στον ΠΑΣ ο Αρης ανέδειξε για πολλοστή φορά φέτος το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την αδυναμία στην εκτέλεση όταν βρίσκει απέναντι του καλά οργανωμένη άμυνα. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τις έξι ομάδες που συμμετέχουν στα Play off ο Αρης (μαζί με τον ΠΑΣ) έχει τον μικρότερο συντελεστή τερμάτων και μάλιστα με διαφορά. 29 γκολ έχει πετύχει σε ισάριθμους αγώνες στη Super League τη στιγμή που οι δύο βασικοί του αντίπαλοι για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν πετύχει από 44.

Μετά από τρεις αγωνιστικές στα Play off χωρίς νίκη είναι ξεκάθαρο πως ο Αρης έχει βάλει δύσκολα στην επίτευξη του στόχου για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν είναι όμως η πρώτη σεζόν που συμβαίνει αυτό στη διαδικασία του μίνι Πρωταθλήματος καθώς τα τελευταία χρόνια, και ειδικά στην περσινή σεζόν μετά την υπέρβαση που έγινε στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, οι Κιτρινόμαυροι μπαίνουν με τη στάμπα του φαβορί και καταλήγουν να… αγκομαχούν για να πετύχουν το στόχο τους. 

Την περσινή σεζόν ο Αρης μπήκε στα Play off στη 2η θέση με 51 βαθμούς και στο σύνολο των 10 αγωνιστικών πήρε 10 βαθμούς τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση. Κέρδισε μόνο σε δύο αγώνες, τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Τη σεζόν 2019/20 δε, συγκέντρωσε μόλις οκτώ βαθμούς σε 10 αγωνιστικές και τερμάτισε στην 5η θέση με διαφορά έξι βαθμούς από τον ΟΦΗ. Δύο νίκες με τους Κρητικούς (εντός και εκτός έδρας) και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Φέτος, μετά από τρεις αγωνιστικές, ο Αρης έχει συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν αξιοποίησε την έδρα του σε δύο σημαντικά παιχνίδια, με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα. Συνεπώς, από εδώ και πέρα θα χρειαστεί ν’ ανταποκριθεί στα πιο δύσκολα που ακολουθούν, όπως οι αγώνες με ΑΕΚ (εκτός) και ΠΑΟΚ πριν το φινάλε του α’ γύρου προκειμένου να αποφύγει τα… χειρότερα. Βέβαια, παιχνίδια σαν αυτό της Κυριακής στο ΟΑΚΑ ταιριάζουν καλύτερα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών του Μπούργος, που έχουν αποδείξει ότι σε ανοιχτό γήπεδο μπορούν να κάνουν ζημιά σε κάθε αντίπαλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.