Άρης: Σε λειτουργία αναγνώρισης προσώπου

Μάνος Χατζάκης26 Απριλίου 2021

Αν η διαδικασία εξόδου στην Ευρώπη λειτουργούσε με αναγνώριση προσώπου, ο Αρης δεν θα χρειαζόταν περισσότερες από δύο-τρεις προσπάθειες, για να ανοίξει την πόρτα των club, που θα συμμετέχουν στις προσεχείς διεθνείς διοργανώσεις. Αυτές τις “δύο-τρεις” ψάχνει από το παιχνίδι της Λεωφόρου και μετά, αδυνατώντας να τις βρει, ώστε να ησυχάσει μια και καλή.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ενίσχυσε την προοπτική της συμμετοχής στο Conference League, γιατί οι “κιτρινόμαυροι” έπαιξαν με το γνωστό τους πρόσωπο, όσο δηλαδή χρειάστηκε για να κερδίσουν, κι έτσι άναψε η πράσινη ένδειξη. Ο Αρης... αναγνωρίστηκε και οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το υπόλοιπο της σεζόν έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το “διπλό” επί αθηναϊκού εδάφους λειτούργησε, όμως, περισσότερο καθησυχαστικά απ' όσο έπρεπε, γιατί στα δύο μετέπειτα ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης η ένδειξη πήγε στο... κόκκινο με αποτέλεσμα ο Αρης να πάρει μόλις έναν βαθμό, παρουσιάζοντας ασυνήθιστα “αγνώριστο” πρόσωπο.

Με τούτα και μ' εκείνα, βρίσκεται ακόμη στη 2η θέση, αρνούμενος να την αφήσει, έστω κι αν δεν είναι μόνος του.

Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και κανείς δεν περιμένει από τον Ακη Μάντζιο να αλλάξει -θεαματικά- την κλινική εικόνα των ποδοσφαιριστών του. Κάτι, όμως, που απέχει πολύ από το να τεθούν σε αμφισβήτηση αρετές, οι οποίες έφεραν την ομάδα μέχρι εδώ.

Οπως για παράδειγμα, η σταθερότητα στην αμυντική λειτουργία, η οποία ήταν υποδειγματική στα περισσότερα φετινά παιχνίδια και αποτέλεσε τη βάση, για να πατήσει γερά η προσπάθεια παικτών και τεχνικής ηγεσίας.

Δεύτερο παράδειγμα, η αυτοπεποίθηση και στα 90 λεπτά είτε ο Αρης κυνηγά στο σκορ, είτε παίζει για να διατηρήσει το προβάδισμα. Στοιχεία, τα οποία έλειπαν στα παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αστέρα.

Στην αναμέτρηση της Τρίπολης, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν σε χρονικό σημείο, που ελάχιστοι φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να χάσουν τη νίκη. Παρόλα αυτά, ή λόγω υπερβολικής σιγουριάς ή λόγω έλλειψης συγκέντρωσης, έγινε το 1-1 με αυτογκόλ που έκανε τον Ροζ να... χτυπιέται κυριολεκτικά.

Για την ακρίβεια, ο Αρης έμαθε να ζει με τ' “αυτογκόλ”, αν κρίνουμε την απόδοση και τα αποτελέσματα στην προαναφερθείσα τριάδα αγώνων.

Βρισκόμαστε σε χρονικό σημείο, που κάθε ομάδα παίζει με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της και ο Θεός του Πολέμου ανήκει στον παραπάνω κανόνα.

Γνωρίζουμε ότι αρκεί μία προσωπική ενέργεια, για να πάρουν οι "κιτρινόμαυροι" αποτέλεσμα, κι ένα προσωπικό λάθος για το αντίθετο.

Χρειάζεται μία νίκη και... κάτι, για να μείνει αναμμένη η πράσινη φωτεινή ένδειξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.