Άρης: Ψάχνει την εκτόξευση μέσω Ευρώπης

Γιώργος Μάντζιος26 Μαΐου 2021

Ακριβώς σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, το μεσημέρι της 16ης Ιουνίου, ο Αρης θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο, στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Τη νεοσύστατη διοργάνωση, που ωστόσο μόνο ως… φτωχός συγγενής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κι αυτό γιατί, όπως έγινε κι επίσημα γνωστό, θα “μοιράσει” χρήμα που δεν θα υπολείπεται πολύ των αντίστοιχων ποσών του Europa League (σχεδόν το 80%-85% περίπου). 

Ο Αρης και μόνο με την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου έχει βάλει στα ταμεία του το ποσό των 350.000 ευρώ. Αν περάσει τον πρώτο αντίπαλο θα βάλει στα ταμεία του επιπλέον 550.000 ευρώ, αν περάσει τον δεύτερο αντίπαλο το ποσό θα αυξηθεί στα 750.000 ευρώ και αν καταφέρει να περάσει και τον τρίτο αντίπαλο του τότε εξασφαλίζει μίνιμουμ 3.000.000 ευρώ! Ένα ποσό που μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τους βαθμούς που θα μαζέψει στον όμιλ, αφού η νίκη ισοδυναμεί με 500.000 ευρώ και η ισοπαλία με 165.000 ευρώ. 

Αν στα παραπάνω προστεθούν έσοδα από τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια (σ.σ με δεδομένο ότι θα υπάρχει ποσοστό φιλάθλων την επόμενη σεζόν στα γήπεδα) τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως μια πρόκριση σε όμιλο της διοργάνωσης μπορεί να φέρει στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό κοντά στα 5.000.000 ευρώ! Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι «κιτρινόμαυροι» θα προσθέσουν κι ένα ποσό από το club ranking (κουβαλούν την βαθμολογία της χώρας στις κληρώσεις τους, δηλαδή τους 5.250 βαθμούς), ενώ θα παρακολουθούν διακριτικά το τι θα κάνουν στην διοργάνωση ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αφού υπάρχει στη μέση και το λεγόμενο market pool.

Πρώτα ισχυρός, μετά αδύναμος

Όσο αφορά στους πιθανούς του αντιπάλους, παρότι αυτή τη στιγμή ο Αρης βρίσκεται οριακά λίγο κάτω από το γκρουπ των ισχυρών στον β΄ προκριματικό γύρο (δύο θέσεις για την ακρίβεια), δύσκολα δεν θα βρεθεί σε αυτό για τους εξής δύο λόγους. 

Πρώτον, αυτό το Σαββατοκύριακο εκκρεμούν άλλες 14 θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν από Πρωταθλήματα που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί (βλ. Λουξεμβούργο, Ανδόρα, Σλοβενία, Αλβανία κ.α.). Ομάδες από αυτές τις χώρες δεν κουβαλούν τους βαθμούς που έχει ο Αρης. 

Δεύτερον, στον β΄ προκριματικό υπάρχουν εννέα ζευγάρια δυνατών και αδύναμων αντιπάλων και ο Αρης επιζητά πρόκριση τουλάχιστον δύο αουτσάιντερ για να βρεθεί στους ισχυρούς. 

Από εκεί και πέρα, στους επόμενους δύο γύρους, δηλαδή στον Γ΄ προκριματικό και στα πλέι οφ, θα βρεθεί σίγουρα στο γκρουπ των αδυνάτων και θα ελπίζει σε βοήθειας της... θεάς τύχης, έτσι ώστε να μην προκύψει κάποιο μεγαθήριο, όπως οι Βιγιαρεάλ, Τότεναμ, Ρόμα, Φέγενορντ,Τραμπζονσπόρ. 

Όπως και να έχει, την Κυριακή το βράδυ θα ξεκαθαρίσει το αν θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών στο β΄ προκριματικό γύρο, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί για τους παραπάνω λόγους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε αντίθεση με πέρυσι (και τον αποκλεισμό από την άσημη Κόλος Κοβαλίβκα) φέτος τα παιχνίδια θα είναι διπλά και συνεχόμενα. Οπερ σημαίνει 22 και 29 Ιουλίου ο β΄ προκριματικός, 5 και 12 Αυγούστου ο γ΄ προκριματικός και 19 και 26 Αυγούστου τα πλέι οφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.