Άρης: Προσαρμογή σε Τομάσοφ

Μάνος Χατζάκης20 Ιουλίου 2021

Ο Μαρίν Τομάσοφ αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει η άμυνα του Αρη στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο κροάτης μεσοεπιθετικός διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και ο Ακης Μάντζιος θα αποφασίσει ποιος εκ των Γκάνεα ή Σάκιτς θα αναλάβει το μαρκάρισμά του.

Την τελευταία ημέρα του Αυγούστου ο Τομάσοφ συμπληρώνει 33 χρόνια ζωής. Αν και δεν είναι... πιτσιρικάς, τη φετινή αγωνιστική περίοδο τρελαίνει κόσμο στην Αστάνα, μετρώντας 11 γκολ σε 18 επίσημες εμφανίσεις. Οχι ότι εκεί δεν γνωρίζουν τις δυνατότητές του. Τις γνωρίζουν... άπταιστα, καθώς διανύει την 5η του σεζόν στην Αστανά. Ο Τομάσοφ παίζει κυρίως ως δεξιός χαφ, αν και έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια. Η τεχνική ηγεσία ήδη καταστρώνει πλάνο εξουδετέρωσής του, αν και ο Μάντιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα τον μαρκάρει από αριστερά. Οι επιλογές είναι δύο: Σάκιτς ή Γκάνεα. Στα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής, ο αυστριακός μπακ δείχνει να έχει προβάδισμα, συγκεντρώνοντας την προτίμηση του προπονητή του. Παρόλα αυτά, έδειξε προβλήματα προσαρμογής στην άμυνα, ειδικά στην αναμέτρηση του “Καραϊσκάκης”. Η φυσική του θέση είναι στο δεξί άκρο, αλλά στον Αρη προτιμήθηκε στα αριστερά με λίγες μόνο εξαιρέσεις.

Από την άλλη, η φυσική θέση του Γκάνεα είναι η αριστερή. Μόνο που πρέπει να πείσει τον Μάντζιο ότι θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν θα αφήνει το... πόστου του, αν δεν συντρέχει λόγος και θα έχει τα μάτια του... 14 πάνω στον Κροάτη.

Λίγες προπονήσεις έμειναν, έως ότου ο 51χρονος τεχνικός δώσει απάντηση στο δίλημμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.