Άρης – ΠΑΟΚ: Η καλύτερη επίθεση, οι άμυνες και τα πρόσωπα – κλειδιά

Παναγιώτα Χαλκιά20 Φεβρουαρίου 2022

Άρης και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά την απόλυση του Άκη Μάντζιου και τη νέα ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα θα προσπαθήσουν να αντιστρέψουν το κακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου και να πάρουν ένα τρίποντο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Το 2022 δεν μπήκε καθόλου καλά για τους «κιτρινόμαυρους». Η αμυντική ανισορροπία σε συνδυασμό με την αδυναμία στο σκοράρισμα έφεραν τριγμούς και στέρησαν αρκετούς βαθμούς.

Ο Δικέφαλος θα επιδιώξει να φύγει με το διπλό από την Τούμπα καθώς δεν θέλει να χάσει την επαφή του με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η νέα χρονιά βρήκε τους «ασπρόμαυρους» με ένα νέο πιο βελτιωμένο πρόσωπο τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Δεν έχουν ηττηθεί στα επτά παιχνίδια που έδωσαν μέχρι στιγμής και έχουν απωλέσει μόλις δύο βαθμούς στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες στην Τούμπα.

Ασπρόμαυρη η καλύτερη επίθεση

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Έχει φιλοδωρήσει τους αντιπάλους του με 46 τέρματα και μετρά 17 διαφορετικούς σκόρερ. Οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν πάρει γκολ μόνο από τους επιθετικούς τους αλλά από τις άλλες δυο γραμμές.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος μέσος έχει αποδειχθεί λίρα 100 για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Οδηγεί την κούρσα και του πρωταθλήματος με 14 γκολ.

Ο δεύτερος είναι αρκετά πίσω αλλά η συμβολή του είναι εξίσου σημαντική. Ο Τσούμπα Άκπομ έπεται με πέντε γκολ. Οι αμυντικοί του έχουν προσθέσει άλλα έξι.

Αντίθετα, ο Άρης έχει στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα μόλις 21 φορές. Οι «κιτρινόμαυροι» δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις αλλά δεν έχουν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και το τόπι περνά τη γραμμή τέρματος με δυσκολία. Κάτι που αποδεικνύει και το γεγονός ότι χρειάζονται 11.5 τελικές για να φτάσουν σε γκολ.

Μετρούν 10 διαφορετικούς σκόρερ. Οι Μπρούνο Γκάμα και Αμπουμπακάρ Καμαρά οδηγούν την κούρσα με τέσσερα τέρματα ενώ ακολουθούν Ματέο και Εντιαγέ με τρία.

Δίνουν ευκαιρίες στα μετόπισθεν

Άρης και ΠΑΟΚ χωλαίνουν αμυντικά. Δίνουν ευκαιρίες στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να βρεθούν μπροστά από την εστία τους.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνολικά έχουν δεχθεί 20 τέρματα. Τη νέα χρονιά έχουν δεχθεί επτά γκολ στα επτά παιχνίδια που έχουν παίξει ενώ έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους μόλις τρεις φορές (Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Παναιτωλικός).

Ο Δικέφαλος δείχνει να βελτιώνεται αφού στα επτά παιχνίδια που έχει παίξει στο πρωτάθλημα στη νέα χρονιά έχει δεχθεί ένα γκολ στο ματς με τον Ολυμπιακό και ένα σε εκείνο με τον Παναθηναϊκό.

Συνολικά έχει δεχθεί 22 τέρματα. Οι αντίπαλοι του χρειάζονται 7,5 τελικές για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, έχουν επιχειρήσει 62 σουτ εντός περιοχής και 84 εκτός ενώ έχουν πάρει κα 45 κεφαλιές.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν

Λούκας Σάσα

Είναι ένας μέσος που συμβάλλει τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Τρέχει, μαρκάρει, πασάρει. Όταν η μπάλα είναι στα πόδια του αντιπάλου τον πιέζει, κλείνει το οπτικό του πεδίο και προσπαθεί να του κλέψει την μπάλα. Έχει σωστές τοποθετήσεις και δε φοβάται να βάλει το πόδι του στη «φωτιά».

Ηγείται της κατηγορίας με τις σωστές πάσες στο πρωτάθλημα καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση 191 ενώ είναι στην τρίτη θέση των κλεψιμάτων με 76.

Μπρούνο Γκάμα

Ο Πορτογάλος διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και με κάθε ευκαιρία ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο χορτάρι. Είναι μαζί με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με τέσσερα γκολ ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ. Χρειάζεται έξι τελικές για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Υπάρχει πάντως ερωτηματικό για την παρουσία του στο ντέρμπι.

Φακούντο Μπερτόγλιο

Το τελευταία διάστημα δείχνει έξω από τα νερά του. Δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στο ρόλο του αλλά είναι θέμα χρόνου να αλλάξει πρόσωπο και να γίνει καταλυτικός για την ανάπτυξη του Άρη. Η τεχνική του κατάρτιση, η ταχύτητα και η πάσα τον καθιστούν ένα σημαντικό γρανάζι στην «κιτρινόμαυρη» μηχανή και η απόδοση του παίζει καθοριστικό ρόλο για το σύνολο.

Ίνγκι Ίνγκασον

Ο Δικέφαλος μπορεί να στηρίξει πάνω του την ισορροπία της αμυντικής γραμμής καθώς είναι ένας παίκτης που εμπνέει εμπιστοσύνη, έχει σωστές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις. Επιπλέον, μπορεί να κάνει και παιχνίδι από πίσω.

Γιασμίν Κούρτιτς

Ο Σλοβένος μέσος προσθέτει ποιοτικά στοιχεία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου μπορεί να στηριχθεί πάνω του καθώς του προσφέρει βοήθειες τόσο στο ανασταλτικό αλλά και στο επιθετικό κομμάτι. Τα 14 γκολ που έχει πετύχει συνολικά τη φετινή σεζόν, τον καθιστούν μια αξιόπιστη λύση και για στο σκοράρισμα. Το δυστύχημα γι' αυτόν και τον ΠΑΟΚ είναι ότι το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός ντέρμπι.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Μια σταθερή αξία για τα άκρα της ομάδας. Ο Σέρβος επιθετικός βγάζει με κάθε ευκαιρία την ποιότητα του στο χορτάρι. Τρέχει, δημιουργεί και απειλεί. Έχει μοιράσει έξι ασίστ και είναι μοιράζεται τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα του πρωταθλήματος με τον Αϊας Αοσμαν του Ιωνικού. Είναι δεύτερος στα εύστοχα γεμίσματα με 42 ενώ έχει σκοράρει και δύο φορές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.