Άρης: Συζητά και με Cosmote! Ποια τα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο

Metrosport Team30 Απριλίου 2022

Στη διαπραγμάτευση για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, στον Αρη είναι αποφασισμένοι να πάρουν το κομμάτι που τους ανήκει από τη σχετική πίτα και ο ανταγωνισμός που ήδη υπάρχει μεταξύ των δύο ιδιωτικών πλατφόρμων αν μη τι άλλο δημιουργεί δεδομένα για την εξασφάλιση αυξημένων εσόδων.

Δραστική αλλαγή δεδομένων σημειώθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο στους τελευταίους τρεις μήνες, σε σημείο (πλέον) να μη θεωρείται δεδομένη η επέκταση της συνεργασίας του Αρη με τα κανάλια Novasports. Γιατί πριν από περίπου τρεις μήνες, οι δύο πλευρές έφτασαν μια ανάσα από την τελική χειραψία και μάλιστα το πλαίσιο της συμφωνίας προέβλεπε την αύξηση των ετήσιων απολαβών κατά περίπου 35%. 

Η αλλαγή των δεδομένων παρατηρήθηκε κυρίως στους τελευταίους δύο μήνες, έπειτα από το ισχυρό μπάσιμο της Cosmote TV για την αγορά των δικαιωμάτων τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Αρη. Είναι προφανές δηλαδή ότι – έχοντας τα δικαιώματα των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού – η συγκεκριμένη πλατφόρμα προσπαθεί να γίνει η κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Interwetten Superleague με την αγορά αυτών δύο ακόμη ισχυρών παικτών.

Συγκριτικά με τον ρόλο που διαδραματίζει στο Πρωτάθλημα αλλά και τα νούμερα τηλεθέασης από το 2018 έως και τη φετινή σεζόν, οι «κίτρινοι» δεν πήραν το κομμάτι που τους αντιστοιχούσε από την τηλεοπτική πίτα. Ως ένα βαθμό αναγκάστηκαν να περιοριστούν σ’ αυτό που πήραν λόγω έλλειψης ανταγωνισμού. Πλέον όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και είναι λογικό να θέλουν να εισπράξουν αυτό που τους αναλογεί. 

Αυτό σημαίνει αύξηση απολαβών της τάξεως (τουλάχιστον) του 40% και φυσικά τη συρρίκνωση της οικονομικής διαφοράς (σε έσοδα) με τους άμεσους ανταγωνιστές τους. Η χρονική διάρκεια της συνεργασίας που φέρονται να έχουν προτείνει και οι δύο ιδιωτικές πλατφόρμες καλύπτει τουλάχιστον την επόμενη διετία και αναλόγως της προσφοράς, ο Θόδωρος Καρυπίδης θα πάρει την τελική απόφασή του.

Ο Αρης θα κοιτάξει τον οικονομικό παράγοντα γιατί ενόψει της επόμενης χρονιάς και βάσει της εφαρμογής του νέου Financial Fair Play από την 1/7/2022 είναι υποχρεωμένος να αυξήσει τα πάγια έσοδά του. Δεν καλύπτεται δηλαδή από το έσοδο των (περίπου) 2.5 εκατομμυρίων ευρώ που έπαιρνε ετησίως από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, προφανέστατα θα πρέπει να αυξήσει τα έσοδα και από τα εισιτήρια διαρκείας όπου τα φετινά (περίπου 6.500) θα πρέπει να παρουσιάσουν σημαντική αύξηση ενόψει της νέας σεζόν. Κατά τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Αγησίλαο Τουμαζάτο, είναι απαραίτητο να διπλασιαστούν. Ακόμη όμως κι αν ο αριθμός των διαρκείας φτάσει σε πενταψήφιο νούμερο, αυτομάτως θα διευκολυνθεί αρκετά η ΠΑΕ ούτως ώστε να είναι σύννομη στους κανόνες του νέου FFP.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.