Άρης: Όσο πιο «γεμάτος» είναι, τόσο πιο βελτιωμένη εικόνα βγάζει

Γιώργος Στράντζαλης26 Απριλίου 2024

Σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ σε αυτόν με τον Ολυμπιακό ο Άκης Μάντζιος μέτρησε στο πλάνο του σημαντικές επιστροφές παικτών κι αν μη τι άλλο αυτό δημιούργησε ισορροπία στην ομάδα και ο Άρης έβγαλε μια βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού του και πήρε ένα αποτέλεσμα που βαθμολογικά μπορεί να μην αλλάζει τίποτε, αλλά στην ψυχολογία του κλαμπ σίγουρα μετράει.

Οι Κιτρινόμαυροι αγωνίστηκαν με επτά αλλαγές στην 11άδα και είναι προφανές ότι όταν παίζουν πλήρης μπορούν να κοντράρουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Το έχει αποδείξει άλλωστε, όντας η μοναδική ομάδα που έχει κόψει βαθμούς και από τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας.

 Για τους δύσπιστους και μόνο αξίζει να αναφέρουμε ότι στους αγώνες που προηγήθηκαν ο προπονητής δεν είχε το πλάνο του παίκτες του βασικού κορμού, όπως οι Φαμπιάνο, Σουλεϊμάνοφ και είχε να διαχειριστεί την επιβάρυνση κομβικών παικτών όπως είναι ο Νταρίντα, ο Ζουλ και ο Οντουμπάτζο. Μονάδες που επανήλθαν στο αρχικό πλάνο και έκαναν τη διαφορά στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά ο Φαμπιάνο!

 Η επιστροφή του έφερε σταθερότητα στην άμυνα και δεν είναι τυχαίο ότι ολοκλήρωσε το ματς έχοντας τα περισσότερα κλεψίματα (12) στο γήπεδο, εννέα απομακρύνσεις και οκτώ πάσες στο τελευταίο τρίτο. Είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου του καλού α’ ημιχρόνου κόντρα στην ΑΕΚ, που η ομάδα βγάζει στο γήπεδο εκείνα τα σημάδια της βελτιωμένης εικόνας που παρουσίαζε για μεγάλο διάστημα. 

Η διαφορά είναι ότι προχθές είχε περισσότερη διάρκεια στα καλά της διαστήματα, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, δημιουργώντας μάλιστα περισσότερες τελικές από τον μέσο όρο των ανά παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό ότι μέχρι το 70’ ο Άρης είχε 12 τελικές, όταν κατά μέσο όρο δημιουργεί 12,4 ανά παιχνίδι. Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι στοιχείο που “δείχνει” εξέλιξη και βελτίωση, ειδικά όσο πλησιάζει η ώρα του τελικού Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.