Άρης: Οι τρεις βασικές ανάγκες 

Γιώργος Στράντζαλης09 Ιανουαρίου 2022

Οι ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ταυτόχρονα με το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης εκείνων που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά, ανέδειξαν την ανάγκη του Αρη να ενισχυθεί, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, σε συγκεκριμένες θέσεις.

Μετά την απόκτηση του Λουίς Πάλμα, μία προσθήκη περισσότερο με μέλλον και όχι για να προσφέρει άμεσα, οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης ποδοσφαιριστών με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και οι οποίοι θα αποκτηθούν με την προοπτική να μπουν κατευθείαν στο πλάνο του προπονητή.

Τρεις είναι αυτή τη στιγμή οι βασικές ανάγκες για τις οποίες το ρόστερ “φωνάζει” για ενίσχυση και γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση για να καλυφθούν.Η πρώτη αφορά στην προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού παρόμοιων αγωνιστικών χαρακτηριστικών του Φαμπιάνο, δηλαδή ενός στόπερ που θα είναι καλός χειριστής της μπάλας και θα έχει την ικανότητα στο build up παιχνίδι. 

Αυτή τη στιγμή μόνο ο Βραζιλιάνος έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο, να συμβάλει στην προώθηση του παιχνιδιού και να αναπτύξει μια γραμμή επικοινωνίας μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Είναι φανερό ότι το ρόστερ χρειάζεται ένα back up του, καθώς ούτε ο Μπεναλουάν, ούτε ο Δεληζήσης έχουν αυτή την ικανότητα. Τα βασικά χαρακτηριστικά τους παιχνιδιού τους μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμα αλλά σε κάθε περίπτωση διαφέρουν από του Φαμπιάνο.

Η δεύτερη βασική ανάγκη σχετίζεται με το μόνιμο κενό των τελευταίων ετών, αυτό του παίκτη στο ρόστερ ο οποίος θεωρητικά θα είναι “πίσω” από τον Μπερτόγλιο. Η προσθήκη ενός δημιουργικού επιτελικού μέσου φαίνεται ότι είναι αναγκαία. Αφενός γιατί ο Αργεντινός διανύει κακή περίοδο και αφετέρου γιατί ο Άκης Μάντζιος είναι φανερό ότι δεν έχει τον back up του για να καλύψει αποτελεσματικά το πρόβλημα. 

Ο Ντιαγέ ως λύση ανάγκης πολλές φορές καλύπτει το κενό, αλλά δεν είναι ο δημιουργός στον οποίο μπορεί να στηριχθεί το παιχνίδι της ομάδας στο υπόλοιπο της σεζόν. Χρειάζεται ένας δημιουργός, με ικανότητα στο γρήγορο και στο κάθετο παιχνίδι.

Η τρίτη και εξίσου βασική ανάγκη του ρόστερ αφορά στην επίθεση, με την προσθήκη ενός στράικερ ο οποίος θα δώσει (επιτέλους) λύση στη δυστοκία με την οποία παλεύει και φέτος ο Αρης. Μια διαχρονική ανάγκη η οποία γίνεται μεγαλύτερη αυτό το χρονικό διάστημα που ο Καμαρά είναι εκτός των υποχρεώσεων του με τον Αρη. 

Τόσο ο Λόπεθ όσο και ο Μάνος, που χρησιμοποιήθηκαν στην Λεωφόρο, φάνηκε ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά καθώς υπολείπονται σε αγωνιστικό ρυθμό. Και δεν είναι τόσο η απουσία τελικής προσπάθειας, καθώς ολόκληρο το σύνολο υπολειτουργούσε μεσοεπιθετικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά είναι περισσότερο το γεγονός ότι κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει τουλάχιστον τις δουλειές που κάνει ο απόντας Καμαρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.