Άρης: Ο μεγάλος στόχος των πέντε εκατομμυρίων ευρώ

Γιώργος Μάντζιος31 Μαΐου 2020

Ο Άρης πέρυσι έφτασε μια ανάσα από τα πλέι οφ του Europa League, χάνοντας την πρόκριση από τη Μόλντε στις λεπτομέρειες. Με δεδομένη τη δύσκολη χρονικά σημερινή συγκυρία ενόψει της νέα σεζόν (άγνωστο το αν θα υπάρξουν, και πότε, θεατές στα γήπεδα, οπότε δεν μπορεί να υπολογίζει σε έσοδα από εισιτήρια, διαρκείας ή μεμονωμένα), οι κίτρινοι οφείλουν να ρίξουν το βάρος στη νέα τους ευρωπαϊκή συμμετοχή, με στόχο. εκτός των άλλων, την οικονομική τόνωση των ταμείων της ΠΑΕ.

Ο Άρης, αρχικά από τη συμμετοχή του στον 2ο προκριματικό γύρο βάζει στα ταμεία του 260.000 ευρώ και αν προκριθεί στον 3ο προκριματικό βάζει άλλα 280.000 ευρώ. Ενδεχόμενη νέα πρόκριση και συμμετοχή στα πλέι οφ της διοργάνωσης, προσφέρει άλλα 300.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα η είσοδος σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ δίνει στην ομάδα 2.920.000 ευρώ και παράλληλα 190.000 ευρώ για κάθε βαθμό που θα συγκεντρώσει εκεί. Σε γενικές γραμμές μια πρόκριση του Άρη σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα του χαρίσει κοντά στα 5.000.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο με τα δεδομένα στη μετά κορωνοϊό εποχή.

Η πρόκληση του Κυπέλλου και όλα τα σενάρια

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας, ο Άρης θα βρεθεί απευθείας στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, γλιτώνοντας έτσι το ένα από τα τρία συνολικά εμπόδια για να φτάσει μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει κι επιπλέον χρόνος προετοιμασίας της ομάδας, αν και οι προκριματικοί θα διεξαχθούν όπως και να έχει το μήνα Σεπτέμβριο.

Άλλωστε η UEFA είναι υποχρεωμένη να βρει λύσεις πρώτιστα για να ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση (μέχρι τα τέλη Αυγούστου) αλλά και για την επόμενη, αφού λόγω Euro το ερχόμενο καλοκαίρι, το καλεντάρι είναι αρκετά πιεσμένο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτό που έχει κυκλοφορήσει είτε ως πληροφορία, είτε ως φήμη για μονούς προκριματικούς αγώνες σε 2ο και 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, είναι πιθανό να επιβεβαιωθεί και στην πράξη, μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στις 17 Ιουνίου.

Έτσι, οι κίτρινοι δεν αποκλείεται να παίξουν σε μονά παιχνίδια (μετά από κλήρωση θα βγαίνει και η έδρα του αγώνα) και όχι σε διπλά την πρόκριση τους μέχρι τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Με δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζητά έναρξη των ομίλων στις 14 ή το αργότερο στις 21 του Οκτώβρη, θεωρείται δεδομένο πως οι ευρωπαϊκές μάχες των προκριματικών θα δοθούν από τον Άρη μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ο ευρωπαϊκός χάρτης με… εκκρεμότητες

Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, σήμερα τελευταία ημέρα του Μαϊου, ο ευρωπαϊκός χάρτης της επόμενη σεζόν έχει αρκετές εκκρεμότητες. Άλλωστε κάποια πρωταθλήματα έχουν αποφασίσει την οριστική διακοπή λόγω της πανδημίας και κάποια άλλα έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν και να ολοκληρωθούν, μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου. Με τα σημερινά δεδομένα, οι πιθανοί αντίπαλοι (σ.σ ή από που θα προέλθουν αυτοί) έχουν ως εξής, στους παρακάτω πίνακες:

Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

ΟΜΑΔΕΣ 74

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ 73

ΑΠΟ Α’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ 47

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 26*

*Στις ομάδες προστίθεται και ο ΟΦΗ, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ζευγάρι μεταξύ ομάδων από την ίδια χώρα.

Ανόρθωση (Κύπρος)

Βίκινγκ (Νορβηγία)

Βίλεμ (Ολλανδία)

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία)

Καϊσάρ (Καζακστάν)

6ος Ισπανίας

6ος Αγγλίας

6ος Ιταλίας

6ος Γερμανίας

Κάτοχος Λιγκ Καπ Γαλλίας

4ος Ουκρανίας

5ος Ρωσίας

4ος Πορτογαλίας

4ος Τουρκίας

4ος Αυστρίας

3ος-4ος Τσεχίας

3ος-4ος Κροατίας

2ος Δανίας

2ος Ελβετίας

Κυπελλούχος Σερβίας

Κυπελλούχος Σκωτίας

Κυπελλούχος Σουηδίας

Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

ΟΜΑΔΕΣ 52

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ 51

ΑΠΟ Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ 37

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ CHL 3

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 11*

* Στις ομάδες προστίθεται και ο Κυπελλούχος Ελλάδας ή η ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση μετά τα πλέι-οφ της Super League.

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Σαρλερουά ή Αντβέρπ (Βέλγιο)

4ος Ρωσίας

3ος Πορτογαλίας

3ος Ουκρανίας

3ος Τουρκίας

3ος Αυστρίας

Κυπελλούχος Τσεχίας

Κυπελλούχος Κροατίας

Κυπελλούχος Δανίας

Κυπελλούχος Ελβετίας

ΠΛΕΪ-ΟΦ

Οι 26 νικήτριες από τον γ’ προκριματικό γύρο, θα μονομαχήσουν για τα 13 εισιτήρια των ομίλων του Europa League.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.