Άρης: Ο Σέιντ και οι… άλλοι

Βασίλης Βλαχόπουλος01 Δεκεμβρίου 2023

Πολλές φορές η κοινοποίηση προθέσεων δεν αποτυπώνει και την απόλυτη αλήθεια καθώς (ορθώς) οι ομάδες αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση του συνόλου των σκέψεων τους τόσο για οικονομικούς όσο και για διαπραγματευτικούς λόγους και στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφές ότι ο Άρης κινείται για περισσότερες από τρεις μεταγραφές.

Προϊόντος του χρόνου θα φανεί το επίπεδο ενίσχυσης τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά αν και σ’ αυτή την περίπτωση, μοιάζει περισσότερο αναγκαία η ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου. Ο δε αριθμός των παικτών που θα αποκτηθούν θα εξαρτηθεί από τις υποθέσεις που θα προσφέρει η αγορά και φυσικά από τα χρήματα που θα απαιτήσει η κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, πρόσφατα η «Μ» αποκάλυψε τις συζητήσεις των «κίτρινων» για την απόκτηση του Εμίλ Σέιντ, του 22χρονου Νορβηγού winger ο οποίος ανήκει στη Σασουόλο αλλά δεν βλέπει ποδοσφαιρικό μέλλον με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας.

Στην πραγματικότητα, ήδη έχει μετανιώσει για την απόφαση παραμονής σε αυτή καθώς ο Άρης έκανε προσπάθεια προσέγγισής του και το περασμένο καλοκαίρι, τότε όμως ο νεαρός επιθετικός είχε αποφασίσει να δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του και στην ομάδα. Βάσει ρόλου και (περιορισμένου) χρόνου συμμετοχής, δεν δικαιώθηκε για την απόφασή του. Η πρόταση του Άρη στη Σασουόλο ουσιαστικά περιλαμβάνει μια μορφή συνιδιοκτησίας. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν την παραμικρή διάθεση απόκτησής του υπό τη μορφή δανεισμού καθώς θέλουν να έχουν οφέλη σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν για την ικανότητα του παίκτη.

Από την άλλη πλευρά, αντιλαμβάνονται ότι η ιταλική ομάδα δεν μπορεί να πετάξει στην… Αδριατική θάλασσα 2.85 εκατ. ευρώ καθώς τόσα επένδυσε για την απόκτησή του. Κι έτσι έχουν προτείνει μια winwin κατάσταση για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αλλά υπάρχει κι ένα deadline καθώς στον Άρη θέλουν την εφαρμογή ενός σχεδίου αντίστοιχου με ό,τι συνέβη με τον Νταρίντα. Δηλαδή, να μην ενσωματωθεί ο παίκτης στις αρχές του Γενάρη αλλά στα τέλη του Δεκέμβρη για να είναι άμεσα διαθέσιμος και με φόντο, κυρίως, τους αγώνες Κυπέλλου.

Κρατήστε το τελευταίο γιατί αποτελεί τον βασικό άξονα στον τρόπο λειτουργίας του Άρη στη μεταγραφική περίοδο. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι στις τελευταίες ημέρες πήγε λίγο πιο πίσω το ζήτημα προσθήκης αμυντικού χαφ και μπήκες σε προτεραιότητα αυτό του αριστερού μπακ ο οποίος θα πλαισιώσει τον Φράνκο Φεράρι. Σε αυτή την περίπτωση δίνεται χρόνος, όχι όμως και στις δύο άλλες.

Για παράδειγμα, ο Άρης θέλει να έχει δεύτερο φορ πριν την αλλαγή του έτους και μάλιστα είναι σε προχωρημένες συζητήσεις τόσο με τον εκλεκτό όσο και με την ομάδα στην οποία ανήκει. Κινείται επίσης για επιτελικό μέσο και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για μια περίπτωση το ίδιο προχωρημένη. Εν τέλει, δείχνει να έχει προσαρμόσει τα σχέδιά του πάνω στους αγώνες Κυπέλλου κι αυτή η επιλογή, αν μη τι άλλο, είναι λογική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.