Άρης: Ο κομβικός ρόλος του Μπρούνο Γκάμα

Γιώργος Στράντζαλης22 Οκτωβρίου 2021

Μπορεί ο Άρης το καλοκαίρι να ενισχύθηκε σημαντικά, κάνοντας και οικονομικές υπερβάσεις, στη μεσοεπιθετική του γραμμή, όμως ο Μπρούνο Γκάμαπαραμένει μία σημαντική σταθερά στο πλάνο του προπονητή κι ένας παίκτης με προσωπικότητα και ποιότητα που λίγοι έχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Ο ρόλος του Πορτογάλου ήταν και παραμένει κομβικής σημασίας, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν και η δική του απόδοση μπορεί να κρίνει τη συνολική λειτουργία της επιθετικής γραμμής.

Μέχρι τώρα ο Γκάμα δεν είναι ούτε ουσιαστικός ούτε δημιουργικός στο παιχνίδι του. Οι επιδόσεις του ουδεμία σχέση έχουν με εκείνες των προηγούμενων χρόνων, κι αυτό ασφαλώς έχει αρνητικό αντίκτυπο στην άρτια λειτουργία του συνόλου. Δεν βγαίνουν οι απαραίτητες συνεργασίας και λείπει εκείνη η… σπιρτάδα που βλέπαμε πέρυσι. Όταν πάρει μπρος ο Πορτογάλος ενδεχομένως ο Αρης να λύσει το βασικό πρόβλημά του το οποίο αρχίζει από τη δημιουργία και το “φτιάξιμο” ουσιαστικών ευκαιριών. 

Εξάλλου, είναι ο παίκτης που καθοδήγησε την ομάδα στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν, τόσο με τα γκολ που είχε σημειώσει όσο και τις φάσεις που “έφτιαχνε” για τους υπόλοιπους. Ο Άκης Μάντζιος περιμένει από τον Γκάμα να βρει ρυθμό και πατήματα, καθώς φαίνεται επηρεασμένος από τους τραυματισμούς που είχε στο προηγούμενο διάστημα, γνωρίζοντας ότι η δική του αγωνιστική άνοδο μπορεί να διαφοροποιήσει τον τρόπο λειτουργίας του συνόλου και δη της μεσοπιθετικής του γραμμής, που αυτή τη στιγμή φανερώνει δυσλειτουργία παρά την ποιότητα και τις επιλογές που υπάρχουν στο ρόστερ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.