Άρης: Ο Κατζούρης και η άρση του ban

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Μαΐου 2021

Η αλήθεια είναι ότι ο φάκελος του αγωνιστικού τομέα δεν έχει ανοίξει διάπλατα στον Αρη γιατί προέχει η δημιουργία συνθηκών αδειοδότησης της ΚΑΕ στο επόμενο Πρωτάθλημα. Ωστόσο, η πρώτη… οσμή από τα δεδομένα της αγοράς δείχνει ότι οι «κίτρινοι» θα πρέπει πάση θυσία να αποδεσμευτούν από την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Metrosport και το Metrosport.gr αποκάλυψαν ενδιαφέρον του Αρη για τον Ηλία Καντζούρη καθώς επίσης και ότι αυτό δεν εκφράστηκε απευθείας από άνθρωπο της ΚΑΕ, αλλά από πρόσωπο το οποίο πιθανότατα θα αναλάβει ρόλο στην ομάδα.

Η συζήτηση είχε περισσότερο φιλολογικό χαρακτήρα καθώς ήταν αδύνατο να κατατεθούν ξεκάθαρα δεδομένα τόσο επί του οικονομικού, κυρίως όμως και επί του αγωνιστικού.

Αυτή η συζήτηση έφτασε… στ’ αυτιά των ανθρώπων του Κολοσσού και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τελευταίοι επίσης εξέφρασαν την πρόθεση διατήρησης του Ελληνα τεχνικού στη Ρόδο.

Το «ζουμί» στην όλη ιστορία βρίσκεται αλλού και στο γεγονός ότι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μιλήσει κάθε προπονητής με τον Αρη είναι η άρση των ban και η ανάκτηση του δικαιώματος ελεύθερων αγορών.

Αυτό ισχύει και για τον Σάββα Καμπερίδη του οποίου η υπόθεση δεν έκλεισε οριστικά (σ. σ. παρότι δεν έχει στηρίγματα εντός της ΚΑΕ για να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία) καθώς ο 43χρονος τεχνικός γνωρίζει ότι στην περίπτωση που η ομάδα πορευτεί με ban, είναι αδύνατο να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο και αξιόπιστο.

Υπάρχει επίσης και η δήλωση που είχε κάνει στο Metropolis 95.5 περί των υποχωρήσεων που αναγκάζεται ένας προπονητής στη συνεργασία του με τους παίκτες, όταν οι τελευταίοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν διότι δεν διατηρεί αυτό το δικαίωμα η ομάδα.

Κι επειδή στη διάρκεια της χρονιάς (λόγω συμπεριφοράς συγκεκριμένων παικτών) έφτασε δύο φορές στο σημείο της παραίτησης, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να υποβληθεί στην ίδια διαδικασία.

Οι σκέψεις του Σάββα Καμπερίδη είναι όμοιες με αυτές των προπονητών που είναι διαθέσιμοι και βρίσκονται στο μυαλό των ανθρώπων του Αρη. Γιατί οι «κίτρινοι» έχουν πάψει να είναι ελκυστικοί.

Κανείς δεν έχει τη διάθεση να μπει σε διαδικασία δημιουργίας ομάδας με απαγορεύσεις, την ώρα που οι άμεσοι αντίπαλοι θα έχουν την οικονομική ευχέρεια (λόγω του έξτρα εσόδου από το στοίχημα) να δημιουργήσουν κάτι ποιοτικότερο. Έχουν δηλαδή τον φόβο ότι η αγωνιστική απόσταση θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο σε σχέση με την αντίστοιχη φετινή, γι’ αυτό είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αρη.

Αυτό δείχνει και την αναγκαιότητα αποδέσμευσης της ΚΑΕ από την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών γιατί αν δεν το κάνει ουσιαστικά θα ισοδυναμεί με αγωνιστική αυτοκτονία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.