Άρης: Ο Γκάνεα μπαίνει στη... λίστα των παραμενόντων

Γιώργος Στράντζαλης28 Απριλίου 2022

Η υπόθεση του Κριστιάν Γκάνεα φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από την απόφαση του CAS επί του δικαιώματος πραγματοποίησης μεταγραφών καθώς ο Αρης έχει εκδηλώσει την πρόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Ρουμάνου αμυντικός δείχνοντας ότι έχει διαχωρίσει (και) τη δική του περίπτωση από τις υπόλοιπες.

Βέβαια μεταξύ της πρόθεσης και του αποτελέσματος υπάρχει μεγάλη απόσταση καθώς το τελευταίο θα εξαρτηθεί από την προσφορά των «κίτρινων» και τα «θέλω» του Κριστιάν Γκάνεα τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και χρονικής διάρκειας του νέου συμβολαίου. Αυτό που διαφαίνεται είναι όμως ότι Αρης θέλει να κρατήσει τον Ρουμάνο αμυντικό, ανεξαρτήτως της απόφασης του CA (επί της προσφυγής στην υπόθεση Ντουρμισάι η οποία αφορά το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών).

Δεδομένης της αισιοδοξίας που υπάρχει στην Αλκμήνης γι’ αυτή την απόφαση μάλλον επικρατεί η αίσθηση ότι ο συνδυασμός της παραμονής του Γκάνεα και της ενεργοποίησης της συμφωνίας με τον Μάρβιν Πίρσμαν θα θωρακίσει το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Λούμορ δεν είναι στο πλάνο της επόμενης χρονιάς.

Ο Ρουμάνος δεν είναι ο μοναδικός από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν (σε περίπου δύο μήνες) και για τους οποίους υπάρχει η πρόθεση διατήρησής τους με την προϋπόθεση συμφωνία στον χρόνο αλλά και στα λεφτά. Για παράδειγμα, πριν από περίπου δύο μήνες, ο Χουλιάν Κουέστα είχε λίγες πιθανότητες αλλά κι αυτός δείχνει να ικανοποιεί τον Χερμάν Μπούργος με την προϋπόθεση όμως ότι θα λυθεί το συμβόλαιο του Ντένις και θα ανοίξει χώρος για την απόκτηση ισάξιου τερματοφύλακα (του Ισπανού) προς εξυπηρέτηση του εσωτερικού ανταγωνισμού.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ντάνιελ Σούντγκρεν αλλά δεδομένης της οικονομικής διαφοράς που χωρίζει τις δύο πλευρές, οι πιθανότητες ανανέωσης της συνεργασίας είναι περισσότερο θεωρητικές. Πολλά θα κριθούν από την απόφαση του CAS καθώς αναλόγως αυτής θα φανούν οι προϋποθέσεις δημιουργίας μιας ομάδας από την αρχή ή αν θα υποχρεωθεί ο Αρης να προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβολαίων παικτών οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στις αγωνιστικές ευθύνες τους και πραγματοποίησαν μέτρια έως κακή χρονιά.

Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του Γκάνεα δεν θα εξαρτηθεί από την «ετυμηγορία» του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης αλλά από τη διαπραγμάτευση που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.