Άρης: Ο «Φέτφα» και οι νόμοι της παγκόσμιας αγοράς

Μάνος Χατζάκης25 Σεπτεμβρίου 2020

Θέμα συζήτησης -και δικαιολογημένα- αποτελεί η ελεύθερη πτώση στην απόδοση του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος παράλληλα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Άρη.

 Μοιραία, το ένα φέρνει το άλλο ή μήπως όχι; Αν κρίνουμε -ψυχρά- την αγωνιστική εικόνα του "Φέτφα", προφανώς και οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πάει... καλά με τον ίδιο. Και, ίσως, η μόνη προφανής απάντηση είναι ότι το μυαλό του είναι... αλλού. Πού; Κάπου προς Κατάρ...  

Ο Φετφατζίδης, με έντονη την εμπειρία του εξωτερικού, έχοντας κερδίσει δόξα και χρήμα, παίζοντας μπάλα σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη δεν γίνεται να μην αναζητήσει κάτι καινούριο ή να μην έχει γύρω του ανθρώπους, οι οποίοι θα αναλάβουν να τον καθοδηγήσουν.  

Στην ποδοσφαιρική του ωριμότητα επιλέγει τον Άρη, για να δώσει νέο ενδιαφέρον στην καριέρα του, και με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, καταφέρνει σε μία αγωνιστική σεζόν να κληθεί στην εθνική, να γίνει παραγωγικός και να εξελιχθεί σε έναν εκ των ηγετών της ομάδας.  

Και, προσέξτε. Δεν ήρθε "τελειωμένος" στο "Κλ. Βικελίδης", για να προσθέσει συντάξιμα χρόνια. Το κάθε άλλο. Μετά το πρώτο "στείρο" 6μηνο, κατά το οποίο δεν προσαρμόστηκε και δεν απέδωσε, έφτασε στο σημείο να ασχολείται σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ελλάδα με την πάρτη του. Με οικονομικούς όρους, κατάφερε να εκτοξεύσει την τιμή του και αυτομάτως να μπει στην "κιτρινόμαυρη" βιτρίνα.  

Κι εκεί που πολλοί νόμιζαν ότι στη Θεσσαλονίκη βρήκε την ησυχία του, ο -ούτε καν 30άρης- χαφ του Άρη, βρέθηκε στο επίκεντρο της μανατζερικής πιάτσας, η οποία τον θεωρεί εξαγώγιμο προϊόν. Καθ' όλα θεμιτό και εντός κανόνων της παγκόσμιας αγοράς, η οποία διέρχεται κρίση εν μέσω Covid-19. 

Οχι, όμως, για το κράτος του Κατάρ. Εκεί, οι νόμοι αλλάζουν και η (υπερ)αξία πληρώνεται αδρά. Αναλογιζόμενος κανείς την παραπάνω κατάσταση, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο Φετφατζίδης είναι -ανθρωπίνως- αδύνατο να συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις του με τον Άρη.  

Η πρώτη απόπειρα, το καλοκαίρι, να μεταπηδήσει στην Αλ Ναϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για διάφορους λόγους, δεν ήταν επιτυχής. Ο παίκτης ήθελε και δεν ήθελε να επιστρέψει σε γνώριμα μέρη και, τελικά, η μεταγραφή χάλασε, αλλά τον ίδιο δεν τον... χάλασε και πολύ. Να που, όμως, ο καθρέφτης, που είναι το γήπεδο, φανερώνει κάποιο απροσδιόριστο ξενέρωμα, γιατί οι επιδόσεις του απέχουν πολύ από τον παίκτη, που παρακολουθούσαμε μόλις πριν λίγους μήνες.  

Ο Γιάννης Φετφατζίδης θα κριθεί, όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος και, εφόσον, μείνει στον Άρη, κάτι που -αυτή τη στιγμή- μοιάζει από δύσκολο έως απίθανο. Αν ο ίδιος αποφασίσει ότι θα φορά τα "κιτρινόμαυρα", τότε θα αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις του.  

Οσο, όμως, ακούει για... εκατομμύρια, έστω και σε "σκληρά" μέρη του χάρτη, τόσο θα βασανίζει το μυαλό του για το αν πρέπει να πει "ναι" στην πρόκληση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.