Άρης: Must win

Γιώργος Στράντζαλης20 Μαρτίου 2022

Αγώνας “must win” για τον Αρη είναι ο σημερινός (19:00, Κλεάνθης Βικελίδης) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, καθώς με νίκη θ’ αποκτήσει από νωρίς διαφορά πέντε βαθμών προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους Πράσινους. 

Ταυτόχρονα ο Αρης θα ισχυροποιήσει τη θέση του στη βαθμολογία διατηρώντας τον τίτλο του φαβορί για την 3η θέση, στην οποία υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί από σήμερα, με δική του νίκη και στραβοπάτημα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος, μετά την ήττα στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, έχει πεισμώσει και αξιοποιώντας τον παράγοντας της έδρας στο σημερινό ντέρμπι θέλει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για το πιο κομβικό παιχνίδι σε αυτή τη σειρά αγώνων που δίνει ο Αρης και δη, στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της 3ης θέσης. Η αγωνιστική βελτίωση των Κιτρινόμαυρων, η αλλαγή εικόνας και κυρίως ο χαρακτήρας νικητή που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο έχουν προκαλέσει αισιοδοξία και ταυτόχρονα πίστη για αποτέλεσμα. 

Αυτό τόνισε και ο Ντάνιελ Σούντγκρεν σε δηλώσεις του στα κανάλια Novasports, όπου αναφέρθηκε στην αξία της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. “Ολα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Για μας είναι απαραίτητο να τερματίσουμε σε θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι κομβικό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι έχουμε βελτιωθεί αρκετά, παίζουμε καλύτερα κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. 

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με ιδιαίτερη ικανότητα στο να κερδίζει τις δεύτερες μπάλες άρα θα πρέπει να είμαστε δυνατοί σ’ αυτόν τον τομέα. Γενικά έχει ποιότητα και παίζει στρωτό ποδόσφαιρο”. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν κάλεσε και τους φιλάθλους του Αρη στο γήπεδο. «Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από το να έρθει όσος κόσμος μπορεί γιατί αυτό έχω μάθει να βλέπω. Τους χρειαζόμαστε και τους περιμένουμε για να μας δώσουν ώθηση”.

Στο μεταξύ, η πλευρά του Παναθηναϊκού έκανε γνωστό πως η αποστολή θα ταξιδέψει αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη λόγω των πολλών προβλημάτων με ίωσης που αντιμετωπίζουν ποδοσφαιριστές και ως εκ τούτου ο Γιοβάνοβιτς έχει να διαχειριστεί πολλές και σημαντικές απουσίες. 

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι από χθες το βράδυ προσπαθούν να μεθοδεύσουν αναβολή του αγώνα, ενώ δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη από τον κανονισμό, δηλαδή με ίωση ή τραυματισμούς να μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία ο αγώνας! Μοναδική εξαίρεση είναι αν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid, και πάλι σε συγκεκριμένο αριθμό. Θυμίζουμε πως ο Αρης στον αγώνα του β’ γύρου είχε ταξιδέψει στη Λεωφόρο δίχως οκτώ βασικούς παίκτες του (λόγω Covid), οπότε και τώρα ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να πορευτεί με την ίδια συνθήκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.