Αρης: Μεταγραφική ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας με Λουμόρ

Γιώργος Στράντζαλης28 Ιουλίου 2021

Μία μεταγραφή σε θέση που πονάει φαίνεται να ολοκληρώνει ο Αρης. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τον διεθνή Γκανέζο αριστερό μπακ, Λουμόρ Αγκμπενιένου, για συμβόλαιο 2+1 χρόνων.

Ο Λουμόρ ανήκε στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είχε παίξει δανεικός σε Μαγιόρκα και Γκεζτέπε.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ έμαθε ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Unistar Academy που εδρεύει στην πόλη Κασόα. Σε ηλικία 18 ετών τον απέκτησε η Πόρτο και τον ενέταξε στην 2η ομάδα την οποία βοήθησε να κατακτήσει την Portuguese Junior League και παράλληλα αγωνίστηκε με την Πόρτο στο UEFA U19 Champions League (Youth League Cup). 

Στο τέλος της σεζόν δόθηκε δανεικός στην Πορτιμονένσε στην 23η κατηγορία κάνοντας 39 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Συνέχισε εκεί και το πρώτο μισό της σεζόν της σεζόν 2016-17 έχοντας 21 ματς με ένα γκολ και δυο ασιστ. Τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στη Μόναχο 1860 στην Bundesliga II κάνοντας 16 παιχνίδια με δυο γκολ. Επέστρεψε στην Πορτιμονένσε που στο μεταξύ είχε ανέβει στην μεγάλη κατηγορία παίζοντας και τα 17 παιχνίδια στο πρώτο μισό βασικός. 

Τον Ιανουάριο του 2018 ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει στην Αιντχόφεν, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έδωσε 2,5 εκ ευρώ για να πάρει το 50% των δικαιωμάτων του. Έπαιξε σε επτά παιχνίδια ως το τέλος της σεζόν αλλά ούτε την επόμενη κατάφερες να γίνει βασικός. 

Αγωνίστηκε μόλις ένα 90λεπτο και τον Ιανουάριο του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Γκιοζτέπε στην τούρκικη Σούπερ Λιγκ. Αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια και τον επόμενο χρόνο δόθηκε εκ νέου δανεικός αυτή τη φορά στη Μαγιόρκα. Στην ισπανική LaLiga έκανε 23 παιχνίδια με ένα γκολ. Πέρσι επέστρεψε στην Σπόρτινγκ με την οποία έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο αλλά δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής. Είναι 13 φορές διεθνής με την Εθνική Γκάνας και διεθνής και με τις μικρές εθνικές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.