Αρης – Μαουρίσιο: Τι ισχύει για τον 27χρονο Γάλλο

Μάνος Χατζάκης08 Ιουνίου 2021

Ο Τόνι Μαουρίσιο είναι μεταξύ των επιλογών για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του Αρη. Ο 27χρονος Γάλλος την τελευταία διετία αγωνίζεται στη Λανς, αλλά εμφανίζεται με τάσεις... φυγής. Οι “κιτρινόμαυροι” προσέγγισαν τον ποδοσφαιριστή, χωρίς να υπεισέλθουν σε πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με πιθανή συνεργασία.

Την αποκάλυψη του ονόματος έκανε η γαλλική ιστοσελίδα “lavoixdunord”, η οποία τονίζει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι ο Μαουρίσιο δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λανς, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2023.

«Τουλάχιστον πέντε φιλόδοξες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όπως και οι Σταντάρ Λιέγης, Κορτράικ από το Βέλγιο, αλλά και ο Αρης ο οποίος έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ο γεννημένος στην πόλη Λιμόζ αριστεροπόδαρος μέσος, έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, ωστόσο η βασική του θέση είναι εκείνη του οργανωτή, δηλαδή “δεκάρι”. Τις τελευταίες δύο σεζόν παίζει στη Λανς, ερχόμενος εκεί από τη Βαλενσιέν, ενώ έπαιξε επίσης σε Μπουλόν και Σατορού. Τη σεζόν, που ολοκληρώθηκε, κατέγραψε 26 συμμετοχές με τέσσερις ασίστ και χωρίς να βρει δίχτυα. Δύο μόλις φορές ξεκίνησε βασικός, ενώ τις υπόλοιπες ήρθε από τον πάγκο.

Δεν είναι η μόνη επιλογή

Στην Αλκμήνης γνωρίζουν τις δυνατότητες του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι κοντά στις απαιτήσεις των “κιτρινόμαυρων”, αλλά όχι σε απόλυτο βαθμό. Γι' αυτό και γίνονται συζητήσεις και με άλλους υποψήφιους χαφ και αναλόγως της έκβασης των διαπραγματεύσεων με εκείνους, θα καθοριστούν και οι αντίστοιχες με τον Μαουρίσιο. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του 27χρονου βραχύσωμου (1.69 μ.) μεσοεπιθετικού, έγιναν κάποιες διερευνητικές συζητήσεις, παρόλα αυτά το θέμα δεν προχώρησε περισσότερο, χωρίς να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι ο ποδοσφαιριστής έχει στοιχεία, που ελκύουν, τους “κιτρινόμαυρους” και δεν περνά απαρατήρητος. 

Ο Αρης αναζητά ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να παίξει με ευκολία και ως επιτελικός μέσος, πέρα από εκείνη του αριστερού χαφ. Ο Μαουρίσιο φαντάζει ως τέτοιος, αν και όπως είπαμε, δεν πληροί όλα τα στάνταρ, που έχουν τεθεί από την τεχνική ηγεσία. Παρόλα αυτά και δεδομένων των δυσκολιών, λόγω CAS, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί όσον αφορά την αλλαγή σκηνικού στις διαπραγματεύσεις. Κι αυτό αφορά όχι μόνο τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά κι άλλους οι οποίοι ενδιαφέρουν σε άλλες θέσεις.

Σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα, η Λανς εξετάζει έντονα το σενάριο του δανεισμού και όχι να αφήσει ελεύθερο τον Μαουρίσιο ή να πουλήσει τα δικαιώματά του. Μάλιστα, λέγεται ότι στο συμβόλαιο μπορεί και να μπει οψιόν δανεισμού, όπως για παράδειγμα έκανε η Γουέστ Χαμ το περασμένο καλοκαίρι με τον Σαντέ Σίλβα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.