Άρης: Κρύες αποφάσεις, για να... ξαναζεσταθεί

Μάνος Χατζάκης18 Ιανουαρίου 2021

Ναι, ΟΚ, το γεγονός είναι ένα: Δύο συνεχείς ήττες σε ντέρμπι από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίες φαινομενικά προκαλούν παρεμφερή συναισθήματα.

Κι, όμως, υπάρχουν διαφορές, οι οποίες εστιάζονται στην εμφάνιση, άρα και στις απαιτήσεις.

Κόντρα στην Ενωση, η απογοήτευση ήταν καθολική. Ο Αρης δεν άξιζε -βάσει εμφάνισης- να πάρει το παραμικρό, γι' αυτό και τα συναισθήματα εκφράστηκαν αναλόγως.

Το 0-1 του Παναθηναϊκού στο “Κλ. Βικελίδης” δεν μπορεί να έχει την ίδια απήχηση, γιατί ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στην άμυνα. Από τη μέση και μπροστά έκανε το γκολ και μετά υποχώρησε μαζικά. Οι παίκτες του Μάντζιου κυνήγησαν όχι μόνο την ισοφάριση, αλλά και την ανατροπή, αλλά καμία από τις 20 (!) τελικές δεν κατέληξε... μέσα. Επομένως, η πίκρα είναι εντονότερη σε σχέση με το προηγούμενο αποτέλεσμα.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν σοκαρίστηκαν μετά το τέρμα του Καμπετσή. Αντιθέτως λειτούργησαν σαν να τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, όμως άργησε η επίδραση των... volt, διότι σπατάλησαν (σχεδόν) ένα χαμένο ημίχρονο και πολλές χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο. Ακόμη κι έτσι, θα μπορούσαν να είχαν πάρει περισσότερα από το... κάτι.

Δεύτερη ήττα σε ντέρμπι από “μεγάλη” ομάδα της Αθήνας και τρίτη, αν συνυπολογίσουμε και το διπλό του Ολυμπιακού.

Σε ελεύθερη μετάφραση, ο Αρης ολοκλήρωσε το 2020 στη 2η θέση και στα μέσα Ιανουαρίου του 2021 βρίσκεται τέταρτος.

Μέχρι και πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, επ' ουδενί η ομάδα δεν σκεφτόταν να κοιτάξει προς τα κάτω. Μετά τη νίκη των “πράσινων”, η διαφορά είναι στο +5, αλλά και πάλι ο Αρης θα κοιτάξει πώς θα φτάσει τους δύο Δικεφάλους και όχι, απλώς, πώς θα διατηρήσει ή αυξήσει τη διαφορά από το σύνολο του Μπόλονι. Το ένα φέρνει τ' άλλο.

Κάποια θέματα, από εδώ και στο εξής, είναι θέμα διαχείρισης και αποφάσεων και κεντρικό ρόλο θα έχει ο Ακης Μάντζιος, ο οποίος -για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε- φέρνει αρνητικά αποτελέσματα. Πρακτικά, οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται -μεταξύ άλλων- ρεαλισμό και επαναπροσέγγιση σε αγωνιστικά ζητήματα. Ο 51χρονος τεχνικός δεν θα πετύχει μόνος του, αν δεν βρει τα ανάλογα στηρίγματα από τους ποδοσφαιριστές. Οσο πιο “κρύα” και ψύχραιμα λειτουργήσει το μυαλό όλων, τόσο πιο άμεσα θα έρθει η επιστροφή στην καθημερινότητα των νικών.

Παράλληλα, προφανώς και εντός της ομάδας αντιλήφθηκαν ότι η παραμονή στην 4άδα έγινε πιο σύνθετη υπόθεση, άρα μιλάμε για μάχες μέχρι τελικής πτώσης, όσον αφορά την εξασφάλιση -ή διασφάλιση αν θέλετε- των κεκτημένων.

Στη συνέχεια του Πρωταθλήματος, θα δούμε να πρωταγωνιστούν οι καλές δημόσιες σχέσεις. Καλώς ή κακώς, η ΠΑΕ δεν τις έχει, όπερ σημαίνει ότι κάθε ματς θα είναι “σκληρό” και ό,τι γίνει θα προέλθει από ίδιες δυνάμεις και όχι από κάποια... φιλική χάρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.