Άρης: Κριτήριο για όλους… τα Playoffs

Βασίλης Βλαχόπουλος16 Μαρτίου 2023

Ως ένα βαθμό το ανέφερε και ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα στη συνέντευξή του στη «Μ» ενόψει της έναρξης των Playoffs του Πρωταθλήματος. Πέραν όμως της άποψης που κατέθεσε ο Γερμανοκροάτης είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι τελικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα στον Άρη θα ληφθούν αναλόγως των επιδόσεων των παικτών στους επόμενους δέκα αγώνες.

Είναι ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης από τις πρώτες ημέρες συναναστροφής του με τους ποδοσφαιριστές γιατί η άποψη που έχει διατυπωθεί είναι ότι η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν συνάδει της ατομικής ποιότητας του καθενός, των προσδοκιών του κλαμπ αλλά και των στόχων που είχαν οριοθετηθεί. Αυτοί οι δέκα αγώνες που ολοκληρώνουν της σεζόν δεν κρύβουν μόνο τον στόχο της Ευρώπης, αλλά για κάποιους μπορεί να στοιχειοθετούν και την τέλεια ευκαιρία για να διορθώσουν την εικόνα τους. 

Μέχρι στιγμής, αυτή έχει τσαλακωθεί είτε από τις επιδόσεις τους στο γήπεδο είτε από τη δυσκολία προσαρμογής στον ρόλο τους. Και το μήνυμα που έχει περάσει επίσης είναι ότι ο Αρης του μέλλοντος θα επενδύσει σε εργατικό προσωπικό και σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα διαθέτουν την ανθεκτικότητα ανταπόκρισης σε κάθε θέση. Ο βασικός στόχος είναι η κατάληψη του μίνιμουμ των στόχων, της 5ης θέσης δηλαδή που οδηγεί στη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League, αλλά υπάρχει η επιθυμία για κάτι καλύτερο. 

Σίγουρα την εμφάνιση πιο ανταγωνιστικής εικόνας στα μεγάλα παιχνίδια. Ο αντίστοιχος απολογισμός στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ήταν τουλάχιστον απογοητευτικός με τους μόλις τέσσερις βαθμούς σε σύνολο οκτώ αγώνων και 24 προσδοκώμενων βαθμών. Ο Αρης νίκησε τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» και συμβιβάστηκε με την ισοπαλία στο ίδιο γήπεδο. Ηττήθηκε δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, άλλες τόσες από την ΑΕΚ αλλά και σε Τούμπα, Καραϊσκάκη. 

Κυρίως όμως, δεν έδειξε ότι είχε τη δυναμική για τη διεκδίκηση κάτι παραπάνω με εξαίρεση τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αυτό πρέπει να αλλάξει και για να… αλλάξει, είναι αναγκαίο από την πλευρά των παικτών να αποδείξουν την έντονη επιθυμία τους, τη δίψα για κάτι καλύτερο από το μίνιμουμ. Το πρώτο μήνυμα θα φανεί στην πρεμιέρα των Playoffs με τον ΠΑΟΚ. Η προετοιμασία θα αρχίσει σήμερα και θα φανεί αν ο Λούκας Ρουπ θα είναι στη διάθεση του Τόλη Τερζή. Το πιθανότερο είναι να βρεθεί στην αποστολή, δύσκολα όμως και στο αρχικό σχήμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.