Άρης: Κάτι χρωστάει στην ΑΕΚ! Τα πλάνα του Μάντζιου

Γιώργος Στράντζαλης07 Φεβρουαρίου 2021

Με δύο προπονήσεις στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αρη για το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά την πρόκριση επί του Αστέρα, και τη σοβαρή εμφάνιση που πραγματοποίησαν θέλουν να συνεχίσουν με θετικό αποτέλεσμα και στο Πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι με την Ένωση είναι κομβικής σημασίας, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Συνεπώς, το αποψινό 90άλεπτο έχει υψηλά κίνητρα κι εφόσον αναδείξει νικητή αυτός θα έχει και το πάνω χέρι για τη 2η θέση. Από την άλλη, ο Αρης στο ματς του α’ γύρου ηττήθηκε στην έδρα του από μία ΑΕΚ όχι καλύτερη, αλλά πιο τυχερή, που βρήκε γκολ από στατική φάση, και στο ΟΑΚΑ θα ψάξει την… απάντηση. Το αγωνιστικό μομέντουμ ευνοεί τον Αρη, με την ΑΕΚ να έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες και την ήττα μεσοβδόμαδα από τον Απόλλωνα, που αν μη τι άλλο ενόχλησε. Αυτό που χρειάζονται, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης είναι πειθαρχία στο αγωνιστικό τους πλάνο και υπομονή στο παιχνίδι τους, στο οποίο θα χρειαστούν επίσης τα τρεξίματα και οι εντάσεις στη μεσαία γραμμή (σς εκεί έχασε ο Αρης το ματς στον α΄ γύρο), την αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που θα δεδομένα θα βρουν κόντρα στην ασταθής άμυνα της Ένωσης, και ασφαλώς καθαρό μυαλό ανασταλτικά. Στα ντέρμπι πολλές φορές οι λεπτομέρειες και ο περιορισμός των λαθών είναι τα στοιχεία τα οποία κάνουν τη διαφορά και αναδεικνύουν νικητή.

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων, ο Άκης Μάντζιος είδε τους Μήτρογλου και Μαντσίνι να συμμετέχουν στην τελευταία προπόνηση. Αυτό σημαίνει πως έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του. Βέβαια, στο μυαλό του βρίσκεται ένα πλάνο το οποίο δεν περιλαμβάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που παρέταξε στην Τρίπολη. Έπειτα από τις ανάσες που πήρε στο προηγούμενο διάστημα, ο Μπρούνο Γκάμα προβλέπεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα αντί του Σάντε Σίλβα. Αυτή η επιστροφή θεωρείται δεδομένη. Ο τεχνικός του Αρη προσανατολίζεται επίσης στη χρησιμοποίηση των Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ θα προκαλέσει έκπληξη αν αποφασίσει να αλλάξει την αμυντική τετράδα με τους Σούντγκρεν, Σάκιτς στα άκρα και τους Ροζ-Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας.

Σε ότι αφορά τις άλλες τρεις θέσεις στην επίθεση, δεν προβλέπονται αλλαγές με τους Φακούντο Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία και τον Δημήτρη Μάνο στην κορυφή καθώς ο Κώστας Μήτρογλου δεν είναι έτοιμος για να ξεκινήσει παιχνίδι. Ο Κουέστα θα υπερασπιστεί την εστία του Αρη.

Απουσίες στην ΑΕΚ

Με βασικές απουσίες θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι με τον Αρη. Μετά τον Κώστα Γαλανόπουλο (σ.σ. κάταγμα στον ώμο), άσχημα ήταν τα μαντάτα και για τον Γεβχέν Σάκχοφ, καθώς η μαγνητική έδειξε πως έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού. Ερωτηματικό αποτελεί και η παρουσία του Μάνταλου στη βασική ενδεκάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.