Άρης: Καίγεται για την επιστροφή τους

Γιώργος Στράντζαλης23 Νοεμβρίου 2021

Καμία απουσία δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη σφαλιάρα από τον ΠΑΣ, ωστόσο είναι μερικές λεπτομέρειες που φαίνονται και κάνουν τη διαφορά.

 Στην περίπτωση του Αρη φανερώθηκε το κενό αντικατάστασης κομβικών παικτών για την ομάδα. Απόντων των Φαμπιάνο και Σούντγκρεν, ο Αρης αμυντικά ήταν πραγματική… πλημμύρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, καθώς η αμυντική λειτουργία μιας ομάδας είναι δουλειά πολλών και δεν εξαρτάται μόνο από την τετράδα.

 Απλά ο Δεληζήσης με τον Μπράμπετς εκτέθηκαν περισσότερο και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στην τακτική του αντιπάλου αλλά και στον τρόπο που επιχείρησε ο Αρης ν΄ αντιδράσει ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές. Από την άλλη ο Σάκιτς έπαιξε αναγκαστικά, αφού δεν υπήρχε άλλη επιλογή. 

Ο Αυστριακός υστέρησε σε όλα, ακόμα και στο δυνατό του προσόν, δηλαδή στις εντάσεις που δεν έβγαλε ανασταλτικά, ενώ επιθετικά ήταν άφαντος. Σε 45’ έκανε τρία λάθη και μόλις ένα κλέψιμο. Ο δε Γκάνεα, που αναγκαστικά πήρε περισσότερες προσπάθειες (επιθετικά) από την πλευρά του ολοκλήρωσε τον αγώνα με ένα στα έξι γεμίσματα!

Δεδομένα ο Άκης Μάντζιος, ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ρίχνει όλο το βάρος στις περιπτώσεις των Φαμπιάνο και Σούντγκρεν, περιμένοντας πώς και πώς την επιστροφή τους στο πλάνο προκειμένου να σχηματιστεί ξανά η αμυντική τετράδα των προηγούμενων αγώνων. 

Η παρουσία του Βραζιλιάνου και του Σουηδού, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, κρίνεται κομβική. Εφόσον επιστρέψουν αυτομάτως ο Μάντζιος θα αισθάνεται περισσότερη σιγουριά. Ειδάλλως θα χρειαστεί να πάει σε νέες αλλαγές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.