Άρης και ΠΑΟΚ μπορούν να αισθάνονται πια ασφαλείς

Γιώργος Πετρίδης23 Μαρτίου 2020

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, του ΕΣΑΚΕ ξέχωρα από την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος που ανακοινώθηκε κι επίσημα, δείχνει πως έβγαλε οριστικά Άρη και ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση. Οι ομάδες της λίγκας στην ουσία αποφάσισαν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στη σύνθεση της λίγκας, αφού δεν ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει υποβιβασμός των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αυτό που αποφάσισαν οι ΚΑΕ, με μοναδική αντίθετη φωνή αυτή του Περιστερίου με τον Φίλιππο Κότση να ζητάει επί της ουσίας τον υποβιβασμό Άρη και ΠΑΟΚ, ήταν η διατήρηση όλων στη λίγκα. Δεν θα ζητηθεί αναδιάρθρωση, άρα και αύξηση των ομάδων κάτι με το οποίο άλλωστε διαφωνούν οι περισσότεροι. Για να συμβεί αυτό βέβαια θα πρέπει να συναινέσει η ΕΟΚ στη μη άνοδο δύο ομάδων της Α2. Ποιες θα μπορούσαν άλλωστε να είναι αυτές δεδομένου ότι ούτε το δεύτερο τη τάξει εγχώριο Πρωτάθλημα είναι δυνατόν να συνεχιστεί; Δεν είναι λοιπόν απλά ένα σενάριο αλλά μία πολύ λογικά πια προοπτική ενός νέου Πρωταθλήματος, όταν με το καλό βγει η ανθρωπότητα από την καραντίνα του κορωνοϊού, με τις 14 ομάδες της φετινής σεζόν. Γι' αυτό και θα προχωρήσει η τροποποίηση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος.

Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Μοιάζει απίθανο για παράδειγμα ο Ιωνικός να είναι σε θέση να αγωνιστεί ενώ αμφιβολία υπάρχει και για τον Πανιώνιο. Με αυτό το δεδομένο θα δημιουργηθούν μία ή και δύο θέσεις που θα κληθούν να καλύψουν ομάδες της Α2. Εκεί μπορεί και λογικά θα μπει στο «κάδρο» ο Ολυμπιακός που είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμεί την επιστροφή του.

Το τοπίο δεν είναι απόλυτα σαφές βέβαια από τη στιγμή που η λίγκα δεν αποφασίζει χωρίς την εμπλοκή τρίτων -ΕΟΚ, Πολιτεία- για το μέλλον της, ωστόσο οι δύο «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης μπορούν από σήμερα να αισθάνονται πιο ασφαλείς για την παρουσία τους στην κατηγορία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.