Άρης: Τρεξίματα, 3-5-2 και «τσεκ» των νέων

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2022

Ένας κύκλος προετοιμασίας έκλεισε κι ένας άλλος προβλέπεται να ανοίξει καθώς από τις αρχές της εβδομάδας οι προπονήσεις του Άρη αλλάζουν στόχευση και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των δύο αγώνων με τον Λεβαδειακό όπου ο Αλαν Πάρντιου ενδέχεται να προχωρήσει σε κινήσεις «έκπληξης» του αντιπάλου.

Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα προετοιμασίας των τριών εβδομάδων κύλησε διαφορετικά σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων επέλεξε να δώσει τουλάχιστον τρεις φιλικούς αγώνες, εν αντιθέσει με την τακτική που ακολούθησε ο Αλαν Πάρντιου ο οποίος δεν ήταν υπέρ αυτής της λογικής, γι’ αυτόν τον λόγο δεν θέλησε άλλο παιχνίδι πλην αυτού με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Βρετανός χώρισε τη διακοπή σε τρία μέρη. Στο πρώτο έδωσε έμφαση στη φυσική κατάσταση όπου το βάρος των ευθυνών έπεσε στις πλάτες του γυμναστή Νίκου Αμανατίδη. Δεδομένου του απαιτητικού προγράμματος αγώνων τον Γενάρη, ο προπονητής του Αρη ήθελε να βελτιώσει τα τρεξίματα της ομάδας του τόσο σε επίπεδο διάρκειας όσο και ποιότητας.

Η δεύτερη εβδομάδα αφιερώθηκε κυρίως σε ζητήματα τακτικής και για την ακρίβεια της δοκιμής του 3-5-2, μια διάταξη η οποία κατά την άποψη του 61χρονου ταιριάζει στα χαρακτηριστικά στοιχεία των παικτών του. Ο σοβαρός τραυματισμός του Νικολά Ενκουλού ο οποίος θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 5-6 εβδομάδες θα μπορούσε να αποτελέσει τον ανασταλτικό παράγοντα, φάνηκε όμως ότι δεν επηρέασε τον προπονητή του.

Ο Πάρντιου εξήγησε ότι η δοκιμή αυτού του σχηματισμού δεν σημαίνει ότι ο Άρης θα αλλάξει την τακτική προσέγγισή του, είναι όμως μια επιλογή η οποία θα χρησιμοποιηθεί προϊόντος του χρόνου. Στο μυαλό του βρίσκεται η αμυντική τριάδα των Μπράμπετς-Φαμπιάνο και Πίρσμαν με τους Ετέμπο-Νταρίντα και Ματέο Γκαρσία στον άξονα, τους Οντουμπάτζο/Μαζικού-Καμάτσο στα άκρα και τους Λούις Πάλμα, Αντρε Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης. Όπως θεωρεί επίσης ότι αυτό το σχήμα μπορεί να είναι αποδοτικό και στους εντός έδρας αγώνας απέναντι σε κλειστές άμυνες με τη συνύπαρξη των Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η διεξαγωγή του οικογενειακού διπλό με την Κ19 καθώς ο Πάρντιου ήθελε να τσεκάρει τους παίκτες της Κ19, έχοντας σχηματίσει άποψη για τους ποδοσφαιριστές που το καλοκαίρι έγιναν επαγγελματίες. Ηδη έδειξε τις προθέσεις του απέναντι στους Σγούρο, Παγανίδη με τον χρόνο συμμετοχής που τους έδωσε με τη Μακάμπι Χάιφα. Ήθελε επίσης να ελέγξει την πρόοδο του Κωνσταντίνου Τανούλη για τον οποίον εκτιμήθηκε ότι πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα ενδυνάμωσης με την προοπτική να βελτιώσει το σώμα του ενόψει της προετοιμασίας του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.