Τα σπάνια πόδια του Ματίγια έχουν ακόμη να δώσουν στον Άρη!

Μάνος Χατζάκης19 Απριλίου 2022

Τρία εποικοδομητικά χρόνια στον Άρη, για να νιώσει την αμφισβήτηση στον τέταρτο. Στο ποδόσφαιρο «όλα τα γκολ μπαίνουν κι όλα χάνονται» και από τα ψηλά μπορείς να βρεθείς στα χαμηλά. Αλήθεια είναι.

Ο Χαβιέ Ματίγια, για παράδειγμα, έπρεπε να μοχθήσει φέτος, για να κερδίσει θέση στην 11άδα και να ξανασυστηθεί στον φίλαθλο κοινό του Αρη. Λίγο παρεξηγημένος (ΟΚ, έδωσε αφορμές και εκείνος), αλλά... δουλευταράς, πεισματάρης και με πόδια, που δεν τα βρίσκεις συχνά στην Ελλάδα.

Κι όμως, η παρουσία του στην αρχή της σεζόν ήταν ισχνή. Συνολικά 12 ματς, εκ των οποίων μόλις τρία πάνω από 60 λεπτά, διότι οι υπόλοιπες συμμετοχές του ήταν για... καθυστερήσεις στα χασομέρια και χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό. Περισσότερο έμοιαζαν με προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητάς του, παρά κάτι διαφορετικό.

Ποιος, ο Ματίγια που, τα προηγούμενα τρία χρόνια, οι προπονητές του χτυπούσαν το κεφάλι τους, όταν απουσίαζε από τον αγωνιστικό χώρο.

Ολα τα γκολ μπαίνουν όμως, κι όλα χάνονται, δεν είπαμε;

Επέστρεψε με... γκολ και δεν ξαναβγήκε

Στις 30 Ιανουαρίου ο Ματίγια γύρισε για τα καλά στην ποδοσφαιρική ζωή. Και ενδεκαδάτος και με γκολ-μήνυμα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Η απουσία του Τζέγκο, λόγω εθνικών ομάδων, έφερε τον Ισπανό στο αρχικό σχήμα και εκ τότε γνώρισε τη (νέα) καθιέρωση. Από εκείνο το διπλό στο Αγρίνιο, ο Ματίγια δεν ξαναβγήκε από την 11άδα και έκανε να νιώσουν λίγο άβολα (λέμε τώρα) εκείνοι, που τον ώθησαν στη,,, σύνταξη.

Πιτσιρικάς δεν είναι. Βαδίζει στα 34 και είναι λογικό να σκέφτεται και το μέλλον του, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ο ίδιος δεν παίζει αποκλειστικά για το συμβόλαιο. Παίζει επειδή είναι... παικταράς, μιλάει στην μπάλα και νιώθει τη φανέλα.

Αν εκτιμηθεί ή όχι είναι διαφορετικού παπά Ευαγγέλιο.

Οι εμφανίσεις του πάντως «φωνάζουν» για ανανέωση, γιατί είναι από τους λίγους που τιμούν (το μεγάλο) συμβόλαιο, που υπέγραψε πριν δύο χρόνια, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία με το ban και την αβεβαιότητα στις μεταγραφικές κινήσεις.

Ακόμη έτσι, τα έβγαλε τα λεφτά του.

Αν υπάρχουν μάτια που βλέπουν, τότε ο Ματίγια θα κληθεί -το λιγότερο- να συζητήσει με την ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.