Άρης: Η ξεκάθαρη πρόθεση για να μεγαλώσει το rotation

Metrosport Team11 Μαρτίου 2022

Η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν είναι στο rotation της ομάδας δεν στοιχειοθετεί τυχαία απόφαση από την πλευρά του Χερμάν Μπούργος αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου rotation για να αντέξει η ομάδα στον αγωνιστικό Γολγοθά των Playoffs. 

Από προχθές το απόγευμα, ο Αρης γνωρίζει τι τον περιμένει εντός των επόμενων δύο μηνών απλά απομένει να γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες των αγώνων. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Αργεντίνου τεχνικού που θα κληθεί να διαχειριστεί Playoffs καθώς αντίστοιχη σύστημα διεξαγωγής Πρωταθλήματος δεν συνάντησε τόσο στην Ιταλία στην οποία εργάστηκε για έναν χρόνο, ούτε φυσικά στην Ισπανία όπου ήταν επί οκτώ συναπτά έτη. 

Ωστόσο, ένα στοιχείο που αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή είναι ότι θα πρέπει να διευρύνει τη λίστα των επιλογών του καθώς αντιλαμβάνεται ότι στη διάρκεια του μίνι-Πρωταθλήματος θα χρειαστεί λύσεις παικτών οι οποίοι έχουν υποστηρικτικό ρόλο καθώς επίσης και ότι δεν μπορεί να βγει το πρόγραμμα των δέκα αγώνων με μια 11αδα. 

Γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησε στην ενεργοποίηση του Γιοχάν Μπεναλουάν ο οποίος σίγουρα θα χρειαστεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικό ρόλο από αυτόν του τρίτου στόπερ για 8-10 αγωνιστικά λεπτά. Για τον ίδιο λόγο άρχισε να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος παραμένει ανέτοιμος ή ακόμη στον Λούις Πάλμα ο οποίος θα βρει και φανέλα βασικού. 

Γνωρίζει ότι η ανάγκη διαχείρισης του ρόστερ θα έρθει μετά τον πρώτο γύρο των Playoffs όπου οι ποδοσφαιριστές που θεωρούνται σήμερα βασικοί και αναντικατάστατοι θα χρειαστεί να πάρουν ανάσες καθώς θα είναι επιβαρυμένοι από το πρόγραμμα των αγώνων. 

Κι αυτό που προσπαθεί να πετύχει είναι να τους δώσει αγωνιστικό ρυθμό και κατά κάποιο τρόπο να κρύψει τη δεδομένη διαφορά ποιότητας που υπάρχει (σε συγκεκριμένες θέσεις) μεταξύ των βασικών με αυτούς που έρχονται από τον πάγκο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.