Άρης: Η πληγή των στημένων και το «καυτό» δεύτερο ημίχρονο

Παναγιώτα Χαλκιά04 Μαρτίου 2021

Τον Ολυμπιακό υποδέχεται ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της ρεβάνς του Κυπέλλου. Οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο με 2-1 αλλά το τέρμα που πέτυχαν τους δίνει ένα επιπλέον αβαντάζ.

Ο Απόστολος Μάντζιος και οι παίκτες του αναμένεται να καταθέσουν την ψυχή τους στο χορτάρι ώστε να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση και να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς το πολυπόθητο τρόπαιο.

Λιγότερο αποτελεσματικός εντός

Ο Άρης διανύει μια εξαιρετική αγωνιστική περίοδο καθώς βρίσκεται μέσα στο κόλπο για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αλλά και στη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Το σύνολο του Μάντζιου δίνει μάχες, βγάζει αυτοπεποίθηση και η ποιότητα των παικτών του ξετυλίγεται στο χορτάρι. Η πορεία του δεν είναι πυροτέχνημα και φροντίζει να το αποδεικνύει.

Στο «Βικελίδης» είναι λιγότερο αποτελεσματικός σε σύγκριση με τις εκτός έδρας δοκιμασίες καθώς έχει πετύχει το 48% των συνολικών του τερμάτων. Αμυντικά δεν παρουσιάζει -διαφορές και μάλιστα, έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα επτά από αυτά. Πιο αναλυτικά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σημειώσει τα 15 από τα 31 συνολικά τους τέρματα στην έδρα τους ενώ έχουν δεχθεί επτά, όσο και εκτός.

Επιπλέον, χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες προς την εστία για να καταφέρουν να την παραβιάσουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Άρης έχει πετύχει 15 γκολ σε 131 τελικές προσπάθειες εντός ενώ μετρά 16 τέρματα σε 101 τελικές εκτός.

Εκμεταλλεύεται τα στημένα ο αντίπαλος

Ο Άρης έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα επτά από τα 12 παιχνίδια που έχει δώσει στο «Βικελίδης» στο πρωτάθλημα ενώ δεν δέχθηκε τέρμα και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρας Τρίπολης.

Ωστόσο, είναι ευάλωτος στις στημένες φάσεις. Έχει δεχθεί το 57% των τερμάτων του είτε από κάποιο φάουλ είτε από κόρνερ. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα το 0-2 ήρθε από εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη, ο Μπουχαλάκης έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, όπως και ο Καμπετσής στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ενώ ο Λιβάι Γκαρσία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Σε αυτά θα μπορούσε να προστεθεί και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμανιτς στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τη Λαμία.

Παίρνει φωτιά στο β΄ ημίχρονο

Το δεύτερο 45λεπτο είναι πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό για τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πετύχει τα 10 από τα 15 τέρματα τους στα εντός έδρας παιχνίδια στο β΄ ημίχρονο ενώ το τελευταίο μισάωρο των αναμετρήσεων (60-90) είναι το πιο «καυτό» καθώς έχουν σημειώσει οχτώ.

Αντίθετα, δίνουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει στο α΄ημίχρονο. Ο Άρης είναι πιο ευάλωτος στο πρώτο 45λεπτο καθώς έχει δεχθεί τα πέντε από τα επτά τέρματα στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.