Άρης: Η παραμονή του Λόκετ και ο Μπαμπ

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ερικ Λόκετ θα καταλάβει την 5η θέση ξένου στον Άρη καθώς ο Γιάννης Καστρίτης κατέληξε στην απόφαση διατήρησης του παίκτη στην ομάδα. Ο 26χρονος φόργουορντ είχε έρθει για να δοκιμαστεί, άφησε καλές εντυπώσεις στα δύο φιλικά παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, κυρίως όμως κρίθηκε ότι προσφέρει χαρακτηριστικά που δεν είχε η ομάδα. Δεν είναι ο σκόρερ, ούτε ο παίκτης πάνω στον οποίον θα βασιστεί το τεχνικό επιτελείο στη επίθεση, αλλά κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ ξεκινώντας από την φιλοτιμία του στην άμυνα, τις καλύψεις, το ριμπάουντ αλλά και το transition παιχνίδι. Ο Καστρίτης εκτίμησε ότι η ομάδα του έχει ανάγκη από έναν «εργάτη» τύπου Λόκετ και τελικώς αποφάσισε να του προσφέρει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, από τη στιγμή μάλιστα που δεν οδήγησε πουθενά η νέα απόπειρα για την προσέγγιση του Κρις Μπαμπ. Ασφαλείς πληροφορίες που μετέφερε η σημερινή «Μetrosport» αναφέρουν ότι με τον Αμερικανό φόργουορντ έγινε νέα συζήτηση προχθές, αρχικά ο Μπαμπ ήταν θετικός, στη συνέχεια έδειξε ότι δεν ήταν σίγουρος για την απόφασή του και τελικώς αυτή η κουβέντα δεν οδήγησε πουθενά.


Πλέον μένει να ολοκληρωθούν οι επαφές και για τον 6ο ξένο ο οποίος θα έχει ρόλο βασικού σέντερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «κίτρινοι» βρίσκονται στο τελικό στάδιο των επαφών με Αμερικανό σέντερ ο οποίος μετρά τρία χρόνια προϋπηρεσίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στις συζητήσεις που έγιναν διαπιστώθηκε μικρή οικονομική διαφορά.

Προέχει βέβαια να ξεπεραστεί η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών ούτως ώστε να αποκτήσει η ΚΑΕ τη δυνατότητα έκδοσης δελτίων. Εχοντας τον πρώτο επίσημο αγώνα σε τρεις ημέρες, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος και σύμφωνα με πληροφορίες μετά την οριστική συμφωνία με τον Βασίλη Καββαδά, η ΚΑΕ ζήτησε τη παρέμβαση της FIBA για τις υποθέσεις των Μάικλ Τζένκινς, Βίκτορ Σανικίντζε. Πατώντας δηλαδή πάνω στα έξι ban που έλυσε θα ζητήσει από τη FIBA να ορίσει η ίδια το διάστημα αποπληρωμής των παικτών και ταυτόχρονα να ανάψει το πράσινο φως για την έκδοση των δελτίων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.