Αρης, η ευκαιρία καριέρας του Ακη Μάντζιου

Μάνος Χατζάκης10 Οκτωβρίου 2020

Ευκαιρία ζωής, προκειμένου να αφήσει το αποτύπωμά του στον φετινό Αρη αποτελεί, για τον Ακη Μάντζιο, η έλευσή του στο “Κλ. Βικελίδης”. Ο 51χρονος τεχνικός βρέθηκε -ανέλπιστα- στο τιμόνι των “κιτρινόμαυρων”, αλλά του δόθηκε... γήπεδο, ώστε να οδηγήσει την ομάδα σε μονοπάτια πρωταθλητισμού.

Οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις, σε συνάρτηση με το υλικό που παρέλαβε μόλις φόρεσε τη φόρμα προπόνησης, ανεβάζουν τον πήχη και για τον ίδιο τον έλληνα τεχνικό. Αλλωστε, είναι ο πρώτος, ο οποίος θέλει να έρχονται οι νίκες και να επιτυγχάνονται οι εκάστοτε στόχοι. Ο Μάντζιος έχει την τύχη να διαχειρίζεται το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών. Γεγονός που του δίνει την ευχέρεια των επιλογών, όπως και της δουλειάς σε υψηλό επίπεδο και από την άλλη του θέτει διλήμματα, όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, της διατήρησης των ισορροπιών στα αποδυτήρια και της διαχείρισης πολλών προσωπικοτήτων, οι οποίες πλέον βρέθηκαν υπό την ίδια στέγη. Εξίσου σημαντική είναι και η εμπιστοσύνη, που φαίνεται ότι τυγχάνει από τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος -έστω και με καθυστέρηση λίγων ετών- του πρότεινε να αναλάβει τα ηνία.

Ενα τα προσωπικά στοιχήματα του 51χρονου προπονητή, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στη βαθμολογία, είναι και η αποσυμπίεση, λόγω της πρώτης θέσης στη βαθμολογία. Ο Μάντζιος ξέρει ότι, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, δημιουργήθηκαν προσδοκίες, ωστόσο θα προσπαθήσει να προστατέψει τους παίκτες του από την εξωτερική πίεση και τον ενθουσιασμό, ο οποίος αιωρείται πάνω από το “Κλ. Βικελίδης”. Αλλωστε, στο δικό του λεξιλόγιο φιγουράρει η λέξη “βελτίωση”. Ο Μάντζιος παρέλαβε ομάδα, η οποία δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή της κατάσταση από αγωνιστικής άποψης και έθεσε ως βασικό στόχο να δημιουργήσει σύνολο υπό τους δικούς του όρους.

Η διακοπή αποτελεί το έναυσμα, για να παρουσιάσει κάτι καλύτερο από ό,τι παρέλαβε και, σε βάθος χρόνου, να έρθουν οι νίκες που θα οδηγήσουν τον Αρη στο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Κι αυτό σημαίνει ένα -τουλάχιστον- σκαλοπάτι περισσότερο από την περασμένη σεζόν, όταν και οι Θεσσαλονικείς τερμάτισαν στην 5η θέση, η οποία πλέον δεν εξασφαλίζει την Ευρώπη. Αυτομάτως, λοιπόν, τα πάντα ξεκινούν από την 4η θέση και καταλήγουν... ψηλότερα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.