Άρης: Η αναποτελεσματική εμμονή στον Ιτούρμπε και οι «αναγκαστικές» επιστροφές στην 11άδα

Μάνος Χατζάκης04 Απριλίου 2022

Προσωρινή ήταν η άνοδος στον δείκτη της απόδοσης του Χουάν Ιτούρμπε, αν κρίνουμε βάσει των εμφανίσεων στα play off. Ο Παραγουανός έδειξε πιο απελευθερωμένος από τη στιγμή που έφυγε ο Ακης Μάντζιος, αλλά η αλλαγή προπονητή μάλλον δεν είναι η καλύτερη, που θα μπορούσε να επικαλεστεί ο λατίνος πλάγιος χαφ.

Ο ερχομός του Χερμάν Μπούργος έδωσε μικρή ώθηση στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως ξεφούσκωσε γρήγορα και δεν δικαιολογεί την εμμονή προς το πρόσωπό του. Ο αργεντινός τεχνικός όχι μόνο τον εμπιστεύεται, αλλά τον αφήνει στο γήπεδο για μεγάλη διάρκεια σε σημείο που ο Αρης να φαίνεται ότι παίζει με παίκτη... λιγότερο.

Παρόλα αυτά, ο Μπούργος επιμένει, έχοντας δώσει μαζεμένα 85άρια (σε τρία ματς) στον Ιτούρμπε, ενώ στα άλλα τρία έπαιξε 70 λεπτά, 9 λεπτά και 45', το απόγευμα της Κυριακής (3/4).

Συνολικά δηλαδή 382 λεπτά, όταν επί Μάντζιου το μάξιμουμ διάστημα που αγωνίστηκε ήταν 65 λεπτά κόντρα στον Ιωνικό (1-0) στο «Κλ. Βικελίδης», στις 20 Δεκεμβρίου.

Αλλαγές θέλει δεν θέλει

Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, την προσεχή Κυριακή, θα φέρει στην 11άδα νέα πρόσωπα. Πρώτο και καλύτερο ο Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος είναι πλέον καλά, έχοντας ξεπεράσει το κάταγμα. Μαζί του, πιθανότατα, επιστρέφει και ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο οποίος έμεινε εκτός, λόγω της αλλαγής διάταξης σε 3-4-3.

Προϋπόθεση για την επιστροφή του Σουηδού είναι να παίξει ο Μπούργος 4-2-3-1, κάτι που δύσκολα θα αποφύγει, όσο κι αν ο ίδιος δεν το θέλει.

Από εκεί και πέρα, θέση θα διεκδικήσουν τόσο ο Γκάμα, όσο και ο Γκαρσία, κυρίως εξαιτίας του πλήρους ντεφορμαρίμαστος του Ιτούρμπε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.