Άρης: Έμαθε να ζει με την αγωνία του... CAS

Μάνος Χατζάκης06 Ιουνίου 2021

Στο κατακόρυφο, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ετυμηγορία του CAS όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση Ντουρμισάι, βρίσκεται η αγωνία όλων στον Αρη. Τα πάντα κινούνται γύρω από τη... Λωζάνη και μόνο αυτή. Τα μηνύματα που έρχονται από εκεί είναι διφορούμενα και καμία απόφαση δεν είναι στάνταρ. Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων, που αφορούσαν στις υποθέσεις Ιμπε και Οριόλ, σε αμφότερες η FIFA κάνει λόγο για διαδοχή, άσχετα αν δικαίωσε τον Νιγηριανό λόγω παραγραφής τις απαίτησης προς την ΠΑΕ. 

Κι αυτό είναι στοιχείο προβληματισμού σχετικά με τις διαθέσεις της έναντι στους «κιτρινόμαυρους», καθώς η νέα εταιρία θεωρείται ως συνέχεια της παλιάς. Βέβαια, η απόφαση του Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης δεν συναρτάται με την παλαιότερη διαμάχη της Πάρμα και του Παναθηναϊκού για τα τροφεία του Σωτήρη Νίνη ύψους 500.000 ευρώ, τα οποία και διεκδίκησε (αλλά δεν εισέπραξε) η αθηναϊκή ομάδα.

Η εν λόγω υπόθεση τελεσιδίκησε στις 15 Οκτωβρίου του 2019, όταν και η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA αποφάσισε ότι η «νέα» Πάρμα δεν υποχρεούται να πληρώσει τροφεία στους «πράσινους». Ο λόγος, όμως, δεν ήταν η διαδοχή των δύο εταιριών, αλλά τελείως διαφορετικός. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχασαν τα τροφεία, επειδή δεν προσέφυγαν κατά της «παλιάς» Πάρμα, άρα κρίθηκε ότι δεν έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν τις 500.000 από τη νέα εταιρία, η οποία ιδρύθηκε. 

Επομένως, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν βρέθηκε στον κατάλογο των πιστωτών της χρεωμένης ιταλικής εταιρίας, οπότε η νέα δεν επιβαρύνθηκε με τη σχετική οφειλή

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.