Άρης: Έκκρεμότητες στην επίθεση, κλειστά χαρτιά από Μάντζιο

Γιώργος Στράντζαλης09 Μαΐου 2021

Ο Αρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Άκης Μάντζιος δεν έχει κατασταλάξει ακόμη στην αρχική ενδεκάδα. Ο προπονητής του Αρη προσανατολίζεται σε αλλαγές, κυρίως στην επίθεση, με την προσδοκία ότι η ομάδα του θα εμφανιστεί σήμερα με περισσότερη ενέργεια και φρεσκάδα στο παιχνίδι της.

Οι αποφάσεις που δεν έχει πάρει αφορούν το αριστερό άκρο της άμυνας αλλά και τα 2/3 της επιθετικής γραμμής. Υπό την έννοια ότι το πιθανότερο είναι να διατηρήσει τους Λίντσεϊ Ροζ, Γιοχάν Μπεναλουάν στο κέντρο της άμυνας καθώς ο Γιώργος Δεληζήσης ναι μεν ανέβασε ρυθμό στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να προφυλαχτεί. Στη δεξιά πλευρά θα διατηρηθεί ο Σούντγκρεν, ενώ αριστερά ο Εμάνουελ Σάκιτς δείχνει ότι διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Παραμένει μεν το φαβορί για ενδεκάδα, ωστόσο ελπίδες συμμετοχής έχει και ο Γκάνεα.

Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς ο τραυματισμός του Τζέιμς Τζέγκο θα επαναφέρει τον Χαβιέρ Ματίγια στο αρχικό σχήμα, δίπλα στον Λούκας Σάσα. Στην επίθεση αμφιβολίες υπάρχουν για την κατάσταση του Μπερτόγλιο, ο οποίος δείχνει τρομερά επιβαρυμένος από τους διαδοχικούς αγώνες με αποτέλεσμα το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισής του στο πλάνο. Εφόσον μείνει στον πάγκο, τότε τη θέση του πίσω από τον φορ διεκδικεί ο Γκάμα. Ολα θα εξαρτηθούν ωστόσο από τον παίκτη που θα τοποθετηθεί στη γραμμή κρούσης. Αν αυτός είναι ο Μάνος, τότε την τριάδα πίσω του θα καλύψουν οι Γκάμα, Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία. Αν στην κορυφή επιλεγεί ο Μαντσίνι, προκειμένου ο Αρης να χτυπήσει το παιχνίδι στην κόντρα επίθεση, τότε μαζί με τους Ματέο Γκαρσία και Γκάμα θέση στο βασικό σχήμα θα διεκδικήσει και ο Σίλβα.

Επιπλέον επιλογή για την επίθεση, είναι και ο Μπρούνο Φελίπε. Ο Βραζιλιάνος, όμως, προέρχεται από τραυματισμό και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στον τελευταίο αγώνα με τον Ολυμπιακό, οπότε θεωρείται απίθανο να συμπεριληφθεί στο βασικό πλάνο για το δεξί άκρο της επίθεσης. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική στη διάρκεια του αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.